Apple’ın yen serisiyle ilgili kullanıcı şikayetlerine bir yenisi daha eklendi. Bazı iPhone 18 Pro ve iPhone 18 Pro Max sahipleri, cihazın üst hoparlöründen cızırtı ve tıkırtıya benzer sesler geldiğini bildiriyor.

Sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğu ise henüz netleşmiş değil.

Iphone 18 Pro Serisinin Gücü Ortaya Çıktı! Antutu Ve Geekbench Sonuçları Şaşırttı 1 Gencgazete

Hoparlörden Garip Sesler Geliyor

Kullanıcıların paylaşımlarına göre ses problemi her zaman ortaya çıkmıyor. Bazı kişiler telefon görüşmeleri sırasında cızırtı duyduklarını belirtirken, bazı kullanıcılarda web sayfalarında gezinirken veya klavyeyi kullanırken benzer seslerin oluştuğu aktarılıyor.

Uçak modunu açıp kapatmak ya da ekran parlaklığını hızlı şekilde değiştirmek gibi işlemlerin ardından da kısa süreli tıkırtı ve cızırtı duyduğunu söyleyen kullanıcılar bulunuyor.

Ios 27.0.1 .Jpg

iOS 27.0.1 Güncellemesi Sorunu Çözmedi

Apple kısa süre önce iPhone 18 Pro modellerinde yaşanan bazı Face ID sorunlarını gidermek amacıyla iOS 27.0.1 güncellemesini yayınlamıştı. Ancak güncellemenin ardından gelen kullanıcı geri bildirimlerinde hoparlör sorunuyla ilgili şikayetlerin devam ettiği görülüyor.

Üstelik bazı kullanıcılar cihazlarını değiştirdikten sonra aldıkları yeni telefonda da benzer ses problemini yaşadıklarını belirtiyor. Bu nedenle sorunun tek bir cihazla sınırlı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Apple tarafından hoparlör cızırtısıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmış değil. Sorunun kaynağı kesinleşene kadar bunun genel bir donanım arızası olduğunu söylemek de mümkün değil.

Kaynak: HABER MERKEZİ