Türkiye’nin önde gelen mobilya ve ev yaşam markalarından Vivense el değiştirdi. Türkiye genelinde 100’ün üzerinde mağazası bulunan ve Bursa’da da satış noktalarıyla hizmet veren şirketin tamamı Re-Pie Portföy Yönetimi bünyesine geçti.

Patronlar Dünyası’ndan Kerim Ülker’in haberine göre farklı sektörlerdeki yatırımlarıyla öne çıkan Re-Pie, Vivense’yi de portföyüne ekledi. 2013 yılında Kemal Erol tarafından kurulan şirket, bu işlemle birlikte üçüncü kez el değiştirdi.

İnegöl'ün Çok Konuştuğu Mobilya Firması Satıldı. (2)

Vivense daha önce de satılmıştı

Vivense’deki ilk önemli ortaklık değişikliği 2020 yılında yaşandı. Vivense Teknoloji Hizmetleri, Lüksemburg merkezli Sahara Holdings S.a.r.l. üzerinden Actera tarafından satın alındı.

Satın alma döneminde şirketin 23 şehirde 54 showroom ve satış noktası bulunuyordu. Vivense’nin hissedarları arasında Hasan Aslanoba, Evren Üçok, Cem Sertoğlu ve Fabrice Grinda gibi isimler yer aldı.

Actera’nın 2020 yılında Lüksemburg merkezli şirketi üzerinden Vivense’ye 130 milyon dolarlık yatırım yaptığı belirtildi.

İnegöl'ün Çok Konuştuğu Mobilya Firması Satıldı. (3)

Bursa’da da mağazaları bulunuyor

Vivense, zaman içerisinde mağaza ağını genişleterek Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyet göstermeye başladı. Şirketin yaklaşık 50 şehirde 100’ün üzerinde mağazası bulunuyor.

Bursa’da da müşterilerine hizmet veren çok sayıda mağazası bulunan Vivense’nin tamamı, gerçekleştirilen anlaşmayla Re-Pie Portföy Yönetimi’ne geçti.

Şirket bir dönem Almanya ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinde mağaza ve showroomlarla faaliyet gösterdi. Vivense’nin Lüksemburg, Belçika ve Hollanda’da da satış ağıyla hizmet verdiği belirtildi.

Re-Pie’nin portföy büyüklüğü 95,5 milyar liraya ulaştı

Emre Çamlıbel, Mehmet Ali Ergin ve Caner Bingöl tarafından 2015 yılında kurulan Re-Pie, 2017 yılında Türkiye’nin ilk Gayrimenkul Yatırım Fonu’nu kurdu.

Şirketin portföy büyüklüğü 2025 yılı itibarıyla 95,5 milyar liraya ulaştı. Re-Pie’nin kuruluşundan bu yana 100’ün üzerinde fon ve şirkete yatırım yaptığı aktarıldı.

İnegöl'ün Çok Konuştuğu Mobilya Firması Satıldı. (4)

Farklı sektörlerde satın almalar yaptı

Re-Pie, son yıllarda farklı sektörlerde gerçekleştirdiği satın almalarla dikkat çekti. Şirket, 2024 yılında muhafazakâr giyim alanında faaliyet gösteren e-ticaret platformu Modanisa’yı satın aldı.

Re-Pie, 2026 yılında ise Birlik Mensucat ve TGS Dış Ticaret’i portföyüne kattı. Vivense’nin satın alınmasıyla birlikte şirketin yatırım portföyüne mobilya ve ev yaşam sektöründen önemli bir marka daha eklenmiş oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ