İnegöl Kaymakamlığı ve İnegöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenen bayramlaşma programı, İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binasında gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Kurban Bayramı dualarla karşılandı.

Bayramlaşma Programı Düzenlendi

İnegöl protokolü, Kaymakamlık ve İnegöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenen bayramlaşma programında buluştu. Saat 15.00’te İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası girişinde gerçekleştirilen programa; Kaymakam Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Belediye Başkanı Alper Taban, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, kurum amirleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Taban’ın Selamlama Konuşması

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Belediye Başkanı Alper Taban bir selamlama konuşması yaptı. Taban, “Yeni bir bayrama kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Ancak İslam coğrafyasında ve dünyanın birçok yerinde mazlum insanların zor durumda olduğunu görüyoruz. İnşallah bu zulmün sona ermesini arzu ediyoruz. Huzur içerisinde bayramı kutlarken, kardeşliği ve birlik beraberliği artırmanın önemine dikkat çekmek istiyorum. İnegöl Belediyesi’nin tüm birimleriyle bayramda çalışmalarına devam ettiğini de ifade etmek isterim” dedi.

Milletvekili Salman’ın Konuşması

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Kurban Bayramının birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olduğunu belirterek, “Elhamdülillah, ülkemizde huzur var ve birlik içerisinde bayramımızı kutluyoruz. Ancak Filistin’de, Gazze’de durum farklı. Rabbim tüm Müslüman kardeşlerimizin kendi topraklarında bayram kutlamalarını nasip etsin. Allah, zulüm yapanları kahru perişan etsin. İnegöl halkına sevdikleriyle güzel bir bayram geçirmelerini diliyorum” diye konuştu.

Kaymakam Arslan’ın Mesajı

Kaymakam Eren Arslan, sağlık ve huzur içinde nice bayramlara erişmeyi dileyerek, “Bayram sevinci yaşıyoruz ama bir yanımız hüzünlü. Ülkemizde huzur ve güven içerisinde bayramımızı geçiriyoruz. Ancak dünyanın dört bir yanında kan ve gözyaşı durmuyor. İnşallah bu bayramda yaptığımız ibadetler ve dualar, zulmün bitmesine vesile olur” dedi.

Bayramlaşma Ziyaretleri

Konuşmaların ardından yapılan dualar sonrası, protokol üyeleri İnegöl Belediyesi Çözüm Merkezi ve Zabıta Müdürlüğünü ziyaret ederek görev başındaki personelin bayramını kutladı. Ardından İnegöl Emniyet Müdürlüğü ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ziyaret edilerek buradaki personelle bayramlaşıldı. Protokol üyeleri daha sonra Huzur Evi ile Yenice Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezini ziyaret etti. Yaşlıların ve çocukların bayramı tebrik edildi.

Kaynak: İHA