Haberimiz Genç Gazete arşivinden.

İnegöl’de mobilya boyahanesinde yangın
İnegöl’de mobilya boyahanesinde yangın
İçeriği Görüntüle

Tarih: 21 Ağustos 2007. O tarihte İnegöl Telsiz Radyo Amatörleri Derneği (İNTRAD), Kıran köyünde bulunan 2230 metre yüksekliğindeki Arpa Karı mevkiinde röle bakım çalışması gerçekleştirir.

İnegöllü Amatör Telsizciler Arsivden Haber 2007 Agu Gencgazete (5)

İnegöllü amatör telsizciler mesafe uzattı

İşte arşivden haberimiz!

İnegöl’de 1993 yılında halk bandı telsizcileri tarafından kurulan İnegöl Telsiz Radyo Amatörleri Derneği (İNTRAD), Kıran köyünde bulunan 2230 metre yüksekliğindeki Arpa Karı mevkiinde gerçekleştirdiği röle bakım çalışması ile iletişim mesafesini önemli ölçüde artırdı.

İnegöllü Amatör Telsizciler Arsivden Haber 2007 Agu Gencgazete (4)

Eskişehir’den Edirne’ye kadar

Dernek başkanı Şentürk Akyıldız, Necdet Kurt, Ahmet Doğru ve Yakup Uzer’in katılımıyla gerçekleştirilen 10 saat süren çalışma sonrası, derneğe ait röleyi aktif hale getirerek, Eskişehir’den Edirne’ye kadar geniş bir alanı kapsayan amatör telsiz görüşmelerine imkan sağladıklarını belirtti.

Akyıldız, bu tür rölelerin özellikle afet durumlarında kritik bir iletişim kaynağı oluşturduğuna dikkat çekti. Ayrıca, Kıran köyü muhtarı Kazım İmer’e rölenin Arpa Karı mevkiine taşınmasında sağladığı destek için teşekkür etti.

Akyıldız, "Amatör telsizciler olarak 3-5 kişiyle bu büyük hizmeti kesintisiz yapmanın gururunu yaşıyoruz" diyerek, İnegöl rölesinin amatör camiada ne denli büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

ARŞİVDEN HABER | GENÇ GAZETE | 21.08.2007

İnegöllü Amatör Telsizciler Arsivden Haber 2007 Agu Gencgazete (2)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

İnegöllü Amatör Telsizciler Arsivden Haber 2007 Agu Gencgazete (1)

Kaynak: Haber Merkezi