İnegöl'de gün boyu etkisini sürdüren fırtına ve yoğun yağış, yerleşim yerlerinde ve kamu binalarında su baskınlarına neden oldu. Şiddetli yağıştan en çok etkilenen noktalardan biri de Mahmudiye Mahallesi’nde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu oldu.

Okul Bahçesi Sular Altında Kaldı

Drenaj hatlarının yoğun yağış karşısında yetersiz kalması sonucu okul bahçesi tamamen suyla doldu. Ders bitiş saatiyle birlikte öğrencilerini almak için okula gelen veliler, bahçedeki su seviyesinin yüksekliği nedeniyle zor anlar yaşadı. Çocukların suya girmeden okul binasından çıkabilmesi için okul bahçesindeki banklar yan yana dizilerek geçici bir köprü oluşturuldu.

İnegöl'de "Sahnede Festival Var": Tiyatro Coşkusu Doruğa Çıktı
İnegöl'de "Sahnede Festival Var": Tiyatro Coşkusu Doruğa Çıktı
İçeriği Görüntüle

Velilerden Yetkililere Tepki

Öğrencilerin bankların üzerinden yürüyerek tahliye edildiği anlar çevredekiler tarafından kaydedildi. Duruma tepki gösteren öğrenci velileri, her yağış sonrası benzer manzaraların yaşandığını savunarak yetkililere çağrıda bulundu. Bir veli, yaşanan mağduriyeti dile getirerek, "Sanki bize sırat köprüsü yapmışlar. Burayı neden yetkililer görmüyor?" ifadelerini kullandı.

İnceleme Bekleniyor

Yağışın etkisini kaybetmesiyle birlikte bahçedeki suyun tahliyesi için çalışma başlatılması beklenirken, veliler okul çevresindeki altyapı sorunlarının kalıcı olarak çözülmesini talep ediyor. Bölgede fırtına ve sağanak yağışın aralıklarla devam edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA