Haberimiz Genç Gazete arşivinden.

Tarih: 29 Temmuz 2006. 20 sene önce de İnegöl halkı aşırı sıcaklardan ve sokak köpeklerinden şikayetçidir.

İşte arşivden haberimiz!

İnegöl'de Kavurucu Sıcaklar Arşivden Haber 2006 Temmuz Gencgazete (3)

Sıcak hava dalgası sokak hayvanlarını da vurdu

Güneşten kaçan köpekler gölgelerde serinliyor

Son günlerde etkisini artıran kavurucu sıcaklıklar, hem insanlar hem de sokak hayvanları için zorlayıcı bir hal aldı. Özellikle çocuklar, serinlemek için havuzlara koşarken, şehir içinde sayısı artan sokak köpekleri ise çareyi gölgelik alanlarda dinlenmekte buluyor.

Termometrelerin gölgede 40, güneşte ise 43 dereceyi gösterdiği şehirde en dikkat çekici görüntülerden biri, patili dostların çarşı ve cadde kenarlarında serin bir gölge arayışı oluyor.

İnegöl'de Kavurucu Sıcaklar Arşivden Haber 2006 Temmuz Gencgazete (6)

Vatandaşlar ve esnaflar tedirgin

Cuma Mahallesi başta olmak üzere birçok bölgede gölge arayışıyla sokak aralarına ve mağaza önlerine sığınan köpekler, bazı esnafları ve alışverişe gelen vatandaşları tedirgin ediyor.

Sıcaktan bunalan köpeklerin yoğun olarak bir araya gelmesi, kimi zaman korkuya neden oluyor.

“Köpeklerin yoğun şekilde gölgeye sığınması doğal ama beklenmedik anda yanımıza geldiklerinde ürkebiliyoruz.” – Cuma Mahallesi esnafı

İnegöl'de Kavurucu Sıcaklar Arşivden Haber 2006 Temmuz Gencgazete (7)

Uzmanlardan 'sıcaklara dikkat' uyarısı

Önümüzdeki bir hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini açıklayan uzmanlar, özellikle saat 11.00 ile 15.00 arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini vurguluyor.

Bu saatlerde güneş ışınlarının dik geldiğini belirten uzmanlar, aşırı sıcakların fiziksel ve psikolojik dengeleri bozduğunu ifade ediyor.

Kronik rahatsızlığı olanlar daha büyük risk altında

Sıcak havaların en çok etkilediği grupların başında kalp-damar hastaları, hipertansiyon hastaları, KOAH ve astım hastaları, bağışıklık sistemi zayıf olan bireyler ile yaşlılar ve çocuklar geliyor.

Doktorlar, bu kişilerin güneşin etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmaktan kaçınmaları, bol sıvı tüketmeleri ve ilaç düzenlerini aksatmamaları gerektiğini belirtiyor.

Bugün İnegöl’de hava nasıl olacak? İşte 13 Aralık İnegöl hava durumu
Bugün İnegöl’de hava nasıl olacak? İşte 13 Aralık İnegöl hava durumu
İçeriği Görüntüle

İnegöl'de Kavurucu Sıcaklar Arşivden Haber 2006 Temmuz Gencgazete (1)

Besin zehirlenmelerine karşı da uyarı var

Sıcak hava sadece dış ortamı değil, gıda güvenliğini de tehdit ediyor. Uzmanlar, özellikle açıkta satılan ve hijyen kurallarına uyulmadan sunulan yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini belirtiyor.

Hızla bozulan gıdaların toksin üretimiyle ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan sağlıkçılar, vatandaşların bu mevsimde günde en az 2-3 litre su tüketmesini öneriyor.

Sokak hayvanlarına da duyarlılık çağrısı

Yetkililer ve hayvanseverler, bu sıcak günlerde sokak hayvanları için dışarıya su ve mama kapları bırakılması çağrısında bulunuyor.

Gölgeli alanlarda dinlenmeye çalışan hayvanların rahatsız edilmemesi gerektiğini belirten gönüllüler, herkesin bu duyarlılığı göstermesiyle hem insan hem hayvan sağlığının korunabileceğini ifade ediyor.

İnegöl'de Kavurucu Sıcaklar Arşivden Haber 2006 Temmuz Gencgazete (2)

ARŞİVDEN HABER | GENÇ GAZETE | 29.07.2006

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: Haber Merkezi