İnegöl'de Boğazköy Barajı’nda sular içerisinde büyükbaş hayvan ölüsü bulunması üzerine ekipler alarma geçti.
Olay, saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Yoldan geçen bir vatandaş, baraj sularından kötü kokular geldiğini fark ederek 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye arama kurtarma ekipleri ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Bulaşıcı hastalık riskine karşı bölgede güvenlik önlemleri alınırken, ekipler hayvan ölüsünün bulunduğu noktada inceleme yaptı.
Çalışmalar sonucunda itfaiye ekipleri bot yardımıyla baraja girerek hayvanı sudan çıkardı. Daha sonra iş makinesiyle açılan çukura gömülen hayvan, gerekli işlemler uygulanarak imha edildi.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hayvanın ölüm nedeni ve herhangi bir hastalık taşıyıp taşımadığını belirlemek için inceleme başlattı. Ayrıca baraja atılan hayvanın sahibinin tespit edilmesi amacıyla da çalışmalar devam ediyor.



