A Milli Futbol Takımı’nın Avustralya ile oynayacağı Dünya Kupası grup karşılaşması öncesi İnegöl Belediyesi tarafından hazırlanan dev ekran programı, meteorolojik uyarılar nedeniyle ertelendi. Türkiye-Avustralya mücadelesinin saat 07.00’de oynanacak olması nedeniyle belediye, karşılaşmanın İnegöllüler tarafından kent merkezinde takip edilmesi için hazırlık yapmıştı.
Program yağış beklentisi nedeniyle ertelendi
İnegöl Belediyesi, yaklaşık bir hafta önce maçın Heykel önünde kurulacak dev ekrandan izlenmesi için çalışma başlattı. Program kapsamında ilk olarak Çimen Camii’nde sabah namazı kılınması, ardından Gastro İnegöl’de çorba ikramı yapılması ve sonrasında vatandaşların dev ekran başında milli maçı takip etmesi planlanıyordu.
Ancak meteoroloji verilerine göre gece saatlerinde başlaması ve sabah saatlerine kadar sürmesi beklenen yağmur nedeniyle etkinlik programı ertelendi. Yağışın açık alanda yapılacak organizasyonu olumsuz etkileyebileceği değerlendirilerek programın ileri bir tarihe bırakıldığı öğrenildi.
Bir sonraki maçlar için yeni planlama yapılacak
İnegöl Belediyesi’nin, A Milli Takım’ın Dünya Kupası’ndaki sonraki karşılaşmaları için yeniden dev ekran organizasyonu planlayabileceği belirtildi. Yeni programın hava şartlarına göre ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.





