ABDULLAH ÖCALAN LEHİNE SLOGAN ATTILAR


     İnegöl-Eskişehir karayolu Mezitler 3 mevkiinde, İnegöl’den ve Bursa'dan gelen çevik kuvvet ve jandarma ekiplerince otobüslerden indirilen gruplar, üst aramaları yapıldıktan sonra boş bir arazide bekletilmeye başlanır.


     Törör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan ve posterler taşıyan kalabalık adına DEHAP Bursa İl Başkanı Murat Avcı ve beraberindekiler, Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Orakoğlu ile görüşür.

 Orakoğlu, basın açıklamasının izinsiz olduğu gerekçesiyle grubun, Gemlik'e gitmesine izin vermeyeceklerini söyler. Orakoğlu ayrıca, grubun suç unsuru olan  poster, broşür gibi çeşitli materyaller taşıması ile Bursa’ya girişin söz konusu olmadığını, bu konuda kendilerine verilen emir nedeniyle bunun imkansız olduğunu kaydeder.

Arşivden haberimizin devamına bakalım:

 öcalan_haber-5

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:         

DEHAP Bursa İl Başkanı Murat Avcı ise seyahat özgürlüklerini kullandıklarını öne sürerek, Gemlik'e gitmek istediklerini belirtti. Avcı ayrıca, “Neyin suçlu olup olmadığına hakimler savcılar karar verir.3-5 kuruş maaş alan bir iki polisin söylemleri ile siyasetemizi yönlendiremeyiz. Bizim muhatabımız polis değildir” dedi.

Yıldırım’da atıkların dönüşümü için mobil çözüm Yıldırım’da atıkların dönüşümü için mobil çözüm


     Grubun bekleyişi sürdürürken, bölgede polis panzerlerinin de eşlik ettiği geniş güvenlik önlemleri alındı.Kaymakam Erdoğan Bektaş da gün boyunca yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek yetkililerden sürekli bilgiler aldı.

            Yaklaşık 7 saat süren bekleyişin ardından Valiliğin izin vermemek konusunda ısrarcı tutumunun ardından  grup, dönüşe geçti.

öcalan_haberi-9
     Bursa-Ankara Karayolu'nun İnegöl Mezitler 3 mevkiinde saat 10.00'dan itibaren toplanmaya başlayan ve saat 16.45'e kadar bekleyen kalabalık grup, TUHAD-FED Genel Sekreteri Ali Erdemirci'nin basın açıklaması yapmasının ardından, araçlarına binerek dönüşe geçti.

            Ali Erdemirci basın bildirisinde bebek katili Abdullah Öcalan’a sahip çıkarken hükümetin ateşkes söylemlerine uymadığını iddia etti. PKK’nın ülke topraklarının dışına çıkarak silah bıraktığını öne süren Erdemirci, “ Hükümetimiz buna rağmen hala operasyonlar yapıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Kürdistan’da biz barıştan yanayız, yapılan operasyonları kınıyoruz” derken, Öcalan’ı da barışın elçisi olarak tanıttı.


            Terör örgütü elebaşı lehine slogan atan ve Öcalan'ın posterlerini taşıyan katılımcılar, zafer işareti yaparak bölgeden ayrıldı.


            Öte yandan, İnegöl'e yaya olarak gitmeye çalışan katılımcılardan bazıları, çevre köylerdeki vatandaşlarca tartaklandı.


            Ulaşıma kapatılan Bursa-Ankara Karayolu'nun İnegöl Kurşunlu mevkii ile Bozüyük arası da grubun dağılmasının ardından trafiğe açıldı.

öcalan_haberi_[2]

BÖZÜYÜK KARIŞTI

            Grubun hareket etmesinin ardından Bozüyük karıştı. Yüzlerce vatandaş konvoy halinde gelen otobüsleri taşladı. Olağanüstü güvenlik tedbirlerine rağmen olaylarına geç saatlere kadar önlenemedi. Olaylarda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Grubun tekrar İnegöl’e doğru yönlendirileceği duyumları üzerine İnegöl’de de polis ve Jandarma hazır kıta bekletildi.

 öcalan_haberi_[6]

GEÇEN YIL DA AYNI SENARYO YAŞANMIŞTI

            Bilindiği gibi 2004 yılında da aynı bölgede 5 bine yakın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden gelen vatandaşlar, güvenlik çemberine takılmış, Öcalan aleyhine gösteriler yapmalarının ardından memleketlerine geri gönderilmişlerdi.

öcalan_haberi_[7]

TAKTİK AYNI

            Son iki yıldır gerçekleştirilmek istenen gösterilere ilişkin yetkililer hep aynı taktiğin uygulandığını belirttiler. Gösterilere izin verilmeyeceği bilinmesine rağmen yasa dışı grupların örgütlenmeye çalıştığını belirten yetkililer, bu kişilerin Türkiye’de gündeme oturmak istediklerini ve bunu başardıklarını dile getiriyorlar.

öcalan_haberi_[8]

PROVOKASYONA DİKKAT

            Demokratikleşmeden bahseden bu grupların toplum nazarında çeşitli etkiler bırakabileceğini anlatan yetkililer, bu kişilere fırsat vermemek için sağduyulu hareket edilmesini istediler.

öcalan_haberi-3

KONUŞMALAR KAYDA ALINDI

            Yüzlerce polis ve jandarmanın bulunduğu bölgede yapılan konuşmalarda kayda alındı. Fatma Öcalan’ın da bulunduğu alanda topluluğa hitap eden konuşmacıların suç unsuru oluşturan cümleler saplandığı öğrenildi.Görüntü ve ses bantlarının incelenmesinin ardından  bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulabileceği ve göz altıların yaşanabileceği belirtildi.

öcalan_haberi-4

ARŞİVDEN İNEGÖL HABERİ 2005  

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ  

Editör: Haber Merkezi