İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Geçtiğimiz Cuma akşamı yerel seçimlerdeki Belediye Başkan adayını düzenlediği şölenle ilçe kamuoyuna açıklayan Saadet Partisi Teşkilatı dün İlçe Kaymakamı Ali Akça'yı makamında ziyaret etti.
SİYASİ KÜLTÜR ÖRNEĞİ VAR
İlçe Başkanı Ertan Sütçü, Belediye Başkan adayı Salih Berber ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette Kaymakam Ali Akça: önemli mesajlar vererek, İnegöl'de var olan siyasi kültür örneğinden Türkiye'nin kendine örnek alması yönünde temennide bulundu.
İLK ADAYI SAADET PARTİSİ AÇIKLADI
Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatının Belediye Başkanı adayı olduğunu belirten Salih Berber: "Teşkilatımız, İnegöl halkımızın düşünce ve görüşlerini alarak bize bu görevi verdiler. Saadet Partisinde görev istenmiyor, veriliyor. Saadet Partisi İnegöl'de adayını açıklayan ilk parti oldu. Hizmet için yola çıkıyoruz. Biz seçimi kazanırız yada kazanamayız sorun değil. Ama sonuçta İnegöl'de yaşıyoruz. İnegöl'ümüz için çalışmak ve gayret etmek durumundayız" diye konuştu.
DİĞER SİYASİ PARTİLERE BAŞARILAR
Salih Berber: "Saadet Partisi olarak İnegöl'de ana muhalefet durumundayız. Seçim dönemi hem ilçemiz için hem de ülkemizi için hayırlı uğurlu olsun. Seçimleri hiçbir gerginlik olmadan yapıyoruz. Bu İnegöl'ün bir geleneğidir. Diğer siyasi partilere centilmence başarılar diliyoruz" dedi.
SİYASİ KÜLTÜRÜYLE ÖRNEK İLÇE
İnegöl'de 40 gün önce göreve başladığını bildiren İlçe Kaymakamı Ali Akça: bu süreçte Kaymakamlık makamına birçok ziyaret gerçekleştirildiğini söyledi. İnegöl'deki siyasi kültürü çok beğendiğinin altını çizen Kaymakam Akça: köftesiyle, mobilyasıyla, kaplıcasıyla ünlü olan İnegöl'ün siyasi kültürüyle örnek bir ilçe olduğunu kaydetti.
"İNEGÖL'E YAKIŞIR BİR DURUŞ SERGİLENİYOR"
Siyasi partilerin İnegöl'ün güzelliğine yakışır bir duruş sergilediğini kaydeden Ali Akça: "Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan yada bulunmayan siyasi parti temsilcileri İnegöl'ün güzelliğine yakışır bir duruş sergilediklerine şahit oldum. Bu, Kaymakamın arzu edeceği şeylerdendir" ifadelerini kullandı.
"KAZANANI KAYBEDENİ OLMAYAN BİR YARIŞ"
Yerel seçimlerin 2014 yılı Mart ayında gerçekleştirileceğini söyleyen Akça: "30 Mart 2014 tarihinde ülkemizde yerel seçim gerçekleştirilecek. Seçim öncesi, seçim ve sonrasında İnegöl geçmiş yıllarda kazandığı siyasi kültürü en güzel şekilde sahaya yansıtacaktır. Bizler Kaymakam olarak bu süreçte tamamen bütün arkadaşlarımıza eşit bir mesafede durarak, siyasi kültürün daha da pekişmesi için gayret göstereceğiz. Seçimler, kazananı kaybedeni olmayan bir yarış. İnegöl zaten bunu kafasında şekillendirmiş. Siyasi nezaket açısında Türkiye'ye örnek olması gereken bir ilçe. İnşallah Türkiye, İnegöl'deki bu durumu kendine örnek alır" diye konuştu.
.