MASKOT PIRIL

Temizlik alanında önemli adımlar atan İnegöl Belediyesi, 'Temiz Şehir İnegöl' sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında kendine bir maskotta belirledi. Aynı zamanda değişim ve dönüşümü de temsil eden tırtıl karakteri üzerinde karar kılınırken, maskotun ismi ise Pırıl olarak belirlendi.

TEMİZ BİR ŞEHİR

Belediye Başkanı Alper Taban, düzenlenen lansman toplantısında çalışmanın tanıtımını yaptı. Çevre komisyonu üyelerinin de hazır bulunduğu tanıtım toplantısında açıklama yapan Başkan Taban, "Çevre komisyonumuzla yaklaşık 1 yılı aşkın bir süredir devam ettirdiğimiz çalışmalarla ilgili bunun ilk ayağını oluşturacağımız tanıtımı gerçekleştireceğiz. Temiz şehir, marka kent İnegöl diyoruz. Temiz bir şehir oluşturabilmek adına başlatmış olduğumuz çalışmaların ilk ayağı olarak değerlendirebiliriz bu tanıtımı."

DAHA TEMİZ OLMALI

"Biz konuyu meclisimize taşıyarak muhalefeti ve iktidarıyla İnegöl'de temizlik hususunda neler yapılabilir bunu araştıralım istemiştik. İnşallah bugün ve bundan sonra bunun karşılığını her gün alacağımızı düşünüyorum. Hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Muhakkak suretle yaşadığımız şehir kirli mi sorusu akıllara gelebilir. Asla değil ama çok daha temiz olabiliriz. Bunu başarabilir miyiz? Mümkün."

PARMAKLA GÖSTERİLELİM

"Bu şehirde yaşayan insanlar güzel insanlar, duyarlı insanlar, bilinçli insanlar. Sadece farkına varmamız lazım. Niçin kirletiyoruz, niçin basit çöplerimizi bir çöp alanına atmak yerine rahatça yere atıyoruz. Bunu sorgular hale geçmemiz gerekiyor. Aslında bu konuştuğumuz konular pek çok şehrin, pek çok gelişmiş ülkenin başardığı konular. Bizler istiyoruz ki şehrimizde mobilyamızla, köftemizle, kaplıcamızla, ayçekirdeğimizle övündüğümüz gibi temiz şehir olarak da akıllarda yer edelim ve parmakla gösterilelim."

BROŞÜRLE ÇÖZÜLMEZ

"Böyle bir hedefimiz var. Bunu başarmak kesinlikle hayal değil. Bu konuda en önemli sorumluluk belediyelere düşüyor. Bizler bu 1 yılı aşan çalışmalar içerisinde bu konuları masaya yatırdığımızda temizlik hususunun sadece bir broşür dağıtmaktan ibaret olmadığını, bir broşür dağıtmakla bu işin çözülemeyeceğinin farkına vardık."

ORTAK PAYDAMIZ İNEGÖL

"Ortak paydamız İnegöl. İnegöl'ün temiz olması hepimizi mutlu eder. İnsanlar mobilya almak, köfte yemek için bu şehre geldiğinde, atıklarla dolu bir İnegöl gördüğünde eminim hayal ettiği İnegöl ile ilgili hayal kırıklığı yaşayacaktır. Asıl olan kirletmemektir kurgusu üzerine çalışacağız. Bunun için sadece çevre komisyonunun çalışması yeterli değil."

KURUMLARLA TOPLANACAĞIZ

"Bu kapsamda bir dizi toplantılar yapacağız. İlgili kurumları da bu işin içerisine katmak istiyoruz. Örneğin Müftülüğümüz de bu konuda kendi üzerine düşen görevleri yapmalı. Komisyonumuz bu kurumları ziyaret edecek. Emniyet Müdürlüğümüzden bu konuda destek isteyeceğiz. mobeselerimiz var. Bu işin en önemli ayağı olan denetim ve kontrolünü sağlayacağız."

CEZALAR DA VERİLECEK

Bakanlıktan kurban sevki açıklaması Bakanlıktan kurban sevki açıklaması

"Önceliğimiz uyarmak ancak kanunlar karşısında gereken cezayı da vermek bu işin parçası haline gelmek zorunda. Çeşitli modellemelere baktığımızda bu da önümüze çıkıyor. Zabıta Müdürlüğümüz aynı şekilde denetim ayağında üzerine çok görev düşen bir birimimiz. Milli Eğitim ayağının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda dirsek temasında olacağımız kurumlarla birlikte, bir de şehrin tüm sathında enerjimizi harcamak yerine daraltılmış bölge üzerinden yola çıkmanın, pilot uygulamalar yapmanın daha doğru olacağı yönünde telkinler aldık."

OTO KONTROLÜ SAĞLAYALIM

"Pırıl ile pek çok kişinin dikkatini çekerek ve onun ne anlatmak istediğini şehirdeki tüm insanlarımızın kulağına fısıldamak istiyoruz. Lütfen bu şehri hep birlikte temiz tutalım. Hep birlikte farkına varalım ve en temiz şehir İnegöl olsun. Hatta bununla ilgili gerekli başvurularımızı yapalım, böyle bir unvan elde edelim. Bu hayal değil, gerçekleşmesi mümkün olan bir şey. Hep birlikte oto kontrolü sağlamamız gerekiyor."

PIRIL'I OKULLARA GÖTÜRECEĞİZ

"Biri bir hata yapıyorsa bu eksikliği kimseyle münakaşa etmeden ilgili kurumlara bildirmemiz gerekiyor. Pırıl'ı okullara da götüreceğiz, İnegöl'ün sokaklarında da göreceksiniz gezip dolaşırken. Ben şehrimizde temizlik hususunun farkına varılması noktasında çok faydalı olacağını düşünüyorum bu karakterin. Buradan da vatandaşlarımıza hep birlikte değişim ve dönüşüme var mısınız diyorum" dedi.