BİREYE ÖZGÜ ÖĞRETİM MODELİ

Özel İnegöl Ortaokulu klasik eğitim sisteminden çok farklı olarak uyguladığı Bireye Özgü Öğretim Modeli abel metod sistemi hakkında velilerini bilgilendirici seminer düzenlendi.

Özel İnegöl Ortaokulu Kurucu Müdürü Özgen Yıldız düzenlenen veli semineri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SÖYLEMESİ KOLAY, UYGULAMASI ZOR

Yıldız; "On iki yıllık bir geçmişe dayanan abel metod sistemiyle yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Lisesi gibi nezih okullara kazanarak zirveye yerleştiler. Tam öğrenme modeline dayanan kendi içinde çok tutarlı olan abel metod sistemimiz hakkında velilerimizi bilgilendirdik.

Söylemesi kolay, zor olan ise uygulamaktır. Abel Metod sistemi Abel Dershanesinde on iki yıl boyunca denen ve güvenirliği kanıtlanan bireysel farklılıklara dayalı bir sistemdir. Seminerimizde klasik eğitim sisteminde doğru bildiğimiz yanlışlar hakkında velilerimizi bilgilendirdik.

Velilerimizin kafasında en çok soru işaret oluşturan Ev ödevi vermiyorsunuz? Çocuklarımız nasıl başarılı olacaklar? Sorusuna güven verici açıklamalar yapıldı. Öğrenci izleme sistemi (ÖİS) yöntemi ile 21 farklı il 40 devlet yetmiş ikisi özel okul olmak üzere 112 okul 62 bin öğrenci üzerinde yapılan bilimsel araştırmada ev ödevinin öğrenci gelişimine çok fazla yarara sağlamadığı kanıtlanmıştır" dedi.

EV ÖDEVİ VERMİYORUZ

Özel İnegöl Ortaokulu Kurucu Müdürü Özgen Yıldız;

"Okulumuz her çalışmayı öğrencinin ihtiyaçlarını uygun biçimde okulda tamamlattırmaktadır. Bu nedenle de öğrencilerimize ev ödevi vermeyip öğrencimize yukarıdaki olumsuzlukları yaşatmıyoruz. Ev ödevi yerine evde kitap okuyarak zamanlarını değerlendirmelerini planlamaktayız.

Bu uygulamayla en zor kazandırılan kitap okuma alışkanlığı gibi önemli bir fırsat yakalamalarını da sağlamış oluyoruz. Okulumuzda görsel, işitsel, dokunsal öğrenme stillerine uygun eğitim verilmektedir. Sınıflarımız öğrencilerimizin öğrenme biçimlerine uygun olarak düzenlenmiştir.

Bir sınıfımızda görsel araçlar yoğun kullanılırken bir diğer sınıfımız hafif müzik dinleyerek ders çalışmaktadır. Dokunsal sınıfımız da ise öğrencilerin hareketleri kısıtlanmadan onlara dokunarak öğrenme fırsatı verilmektedir. Böylece öğrencilerimiz nasıl öğreniyorsa öyle öğretiyoruz" ifadelerini kullandı.

İKİ AŞAMALI UYGULANIYOR

Yıldız şöyle devam etti:

"Abel metod; eğitimde teşhis eğitimde tedavi olmak üzere iki aşamalı uygulanan bir sistemdir. Sağlıkta tedavi için teşhis ne kadar önemli ise eğitimde de tedavi için erken teşhis o kadar önemlidir. Her öğrencilerimizin bireysel farklılıklarına uygun içerikleri olan iki dosya düzenlenmektedir.

Bireysel Gelişim Dosyası ve Ders Etkinlik Dosyası. Aile danışmanlıkları yapılırken mevcut dosyaları içeriklerine bakılarak öğrencilerin gelişimleri yorumlanmaktadır. Veli seminerine katılan velilerimiz eğitim ile ilgili doğru bildikleri yanlışların doğrusunu öğrenme mutluluğunu yaşadıklarını ifade etmişlerdir"

Öğrencilere Dilan Polat gösterisi yaptıran öğretmenlere soruşturma açıldı Öğrencilere Dilan Polat gösterisi yaptıran öğretmenlere soruşturma açıldı