Tarih 26 Kasım 2005. O tarihte yapılan toplantının basına açık bölümünde fuarın gelecek yıllardaki vizyonuna ilişkin değerlendirme yapılırken basına kapalı olan bölümünde de fuar tarihi hakkında mobilyacılara görüşleri sorulur.

İşte Arşivden haberimizin devamı:

Tarih 26 Kasım 2005 

MODEF ne zaman yapılacak?

Kurumlar Vergisinde İnegöl'ün ilk 100 firması açıklandı Kurumlar Vergisinde İnegöl'ün ilk 100 firması açıklandı

Mobilyacılar Toplantı [2]

 İnegöl'de düzenlenecek olan MODEF 2006 Fuarı, mobilya sektöründeki yenilikleri ve uluslararası iş birliklerini nasıl şekillendirecek?

İnegöl, mobilya ve dekorasyon sektöründe yeni bir atılıma hazırlanıyor. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı A.Ş (MODEF) Yönetim Kurulu tarafından yapılan toplantıda, MODEF 2006 Fuarı'nın Nisan ayında gerçekleştirileceği duyuruldu. Fuar, yerel ve uluslararası mobilyacıları bir araya getirerek, sektördeki en son trendleri ve iş birliklerini sergileyecek.

MODEF 2006'nın Vizyonu ve Hedefleri

Toplantıda, MODEF Yönetim Kurulu ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın öncülüğünde, İnegöl Mobilyası'nın global pazardaki yerini güçlendirmek için atılacak adımlar masaya yatırıldı. Fuarın, İnegöl mobilyasını dünya çapında daha da tanınır kılmayı amaçlıyor.

Devlet Desteği ve Uluslararası Katılım

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in desteğiyle, MODEF 2006'ya dünya çapında büyük alımlar yapan firmaların katılımı hedefleniyor. Bu girişim, İnegöl mobilyasının ihracatını büyük ölçüde artırabilir.

Mobilyacılar Toplantı [3]

Sektörel Gelişim ve Yatırımlar

“İlk kez profesyonel bir anlayışla yapılan fuarda önemli değişiklikler oldu. Gelecek yıllarda eksikliklerimizi daha da giderek MODEF fuarlarının dünya çapında tanınmasını amaçlıyoruz”
“Sayın bakanımız İnegöl gümrüğünün açılması yönünde talimat verdi. Ayrıca MODEF 2006 için bakanlık olanaklarıyla dünya çapında büyük alımlar yapan firmaların İnegöl’e getirilip götürülmeleri konusunda da bakanlık yetkililerine talimat verdi. 50 dolayındaki büyük çaplı alım yapan firmanın MODEF’e gelmesi ihracatımızı büyük ölçüde arttıracak.” - Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı.

Mobilyacılar Toplantı [ 1]

İTSO ve Mobilyacıların Rolü

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl ve diğer sektör liderleri, mobilya sektörünün gelişimine olan katkılarını ve vizyonlarını paylaştılar.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl’da konuşmasında odalarının en kalabalık üye grubunu mobilyacıların oluşturduğunu belirtti. Metin Anıl İnegöl’ün lokomotif sektörü olan mobilyanın gelişmesi için İTSO’nun olanaklarını zorladıklarını belirterek, “Bize fuar için şirket kurulması gerektiğini söylediler. Derhal harekete geçtik şirketi kurduk ve gerekli kaynağı da sağladık. Yönetimde görev almamız istendi hemen görev aldık. Mobilyacı bir üyeyi temsilci atamamız istendi Mobilya komitemizin meclis üyesini görevlendirdik. Çünkü İnegöl ile mobilya özdeşleşmiştir” dedi. Metin Anıl kendisi sektör dışında olduğu için sözlerini kısa tutacağını da belirterek, “Dünya değişiyor, 3 kasım seçimlerinden sonra Türkiye’de bu değişime ayak uydurmaya başladı. Enflasyon, kredi faizleri ve vergiler aşağıya inmeye başladı. İş adamlarının önündeki engeller kalkıyor. Türkiye’nin artık bir vizyonu var. Mobilya sektörünün ve dolayısıyla İnegöl Mobilyasının da bu süreçte vizyonunu belirlemesi gerekiyor. Biz sivil toplum kuruluşları olarak sektöre gereken desteği veriyoruz. Mobilyacılarımızın yatırım alanı konusundaki taleplerini de çözmek için el birliği ederek çalışıyoruz. İnegöl’e 2. bir OSB kazandırılması için İnegöl’ü yönetenler, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşu olarak bizler var güçle çalışıyoruz” dedi.

Muharrem Çilek

Yerel Firmaların Katkıları ve Yenilikleri

Çilek Grubu ve TEMO Mobilya gibi yerel firmalar, İnegöl mobilya sektörünün ulusal ve uluslararası alandaki gelişimi için stratejik kararlar alıyorlar.

Çilek Grubu adına konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muharrem Çilek İMOB ve MODEF’in desteklenmesi gerektiğini söyledi. Çilek, “Çilek Grubu olarak 2006’da hiçbir yurt dışı fuara katılmama kararı aldık. Biz 2006’da sadece İMOB ve MODEF’e katılacağız. Müşterilerimize de bu duyuruyu yaptık. Yeni seri ürünlerimizi görmek isteyenler Türkiye’ye İstanbul’a ve İnegöl’e gelecekler” dedi. Muharrem Çilek konuşmasında İnegöl’ün Türkiye’nin sürekli gelişen mobilya merkezi olduğunu da belirterek, “Kayseri kendini tekrar ediyor, Ankara geri gidiyor, İstanbul ise çok dağınık olduğu için organize olamıyor. İnegöl’ün elinde çok iyi bir fırsat var hep birlikte bunu değerlendirmeliyiz” dedi.

Mobilyacılar Toplantı [4]

TEMO Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Tuna’da konuşmasında tarihe kilitlenmemek gerektiğini belirterek, “Tarih herkese göre değişiklik arz edebilir. Burada bir tarih koyalım ve hep aynı tarihte yapalım. İnegöl mobilyası olarak biz ortaya bir vizyon koymalıyız. Bu vizyon çerçevesinde ürünlerimizi görücüye çıkarmalıyız” diye konuştu.

Mobilyacılar Toplantı [5]

Starwood A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldız’da konuşmasında İnegöllü mobilyacıların hazır mutfak sektörünü ihmal ettiklerini bu sektöre yatırım yapılması gerektiğini belirterek, “Türkiye’de 2006 yılında inşaat sektörüne 25 katrilyon liralık yatırım yapılıyor. Artık konutların mutfakları ve gömme dolapları ile teslim edildiği bir süreçteyiz. İnegöl hazır mutfak alanındaki boşluğu iyi değerlendirmeli” uyarısında bulundu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MODEF 2006'nın Nisan ayında gerçekleşeceğini ve uluslararası alıcıların da katılımının sağlanacağını belirtti.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR