İnegöl Belediyesi’nin resmi internet sayfasında “Sizce belediyemizin hangi hizmeti daha önceliklidir?” başlığıyla yapılan ankette, vatandaşların yüzde 65’i ‘temizlik’ cevabını verir.

 Ankete katılanların yüzde 25’i ‘Asfalt’,yüzde 10’u ise ‘su’ cevabı vererek belediyeden yeni yıldaki beklentilerini dile getirir.

Boğazköy Barajındaki Kirliliğe Kim Dur Diyecek? Boğazköy Barajındaki Kirliliğe Kim Dur Diyecek?

İşte arşivden haberimiz:

Genç Gazete İnegöl Halkı Temizlikten Şikayetçi (7)

Yeni yıldan “Temizlik” beklentisi

İnegöl'de yeni yıla girerken, yerel halkın belediyeden beklentisi net bir şekilde ortaya çıktı: Temizlik. İnegöl Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yapılan ankette vatandaşların büyük bir çoğunluğu, belediyenin hizmetlerinde 'temizlik' konusuna öncelik vermesini istiyor. Peki, İnegöl halkının diğer beklentileri neler ve belediye bu talepler karşısında ne yapıyor? İşte detaylar.

Genç Gazete İnegöl Halkı Temizlikten Şikayetçi (6)

İnegöl Halkının Sesine Kulak Veriliyor

Anketten Çıkan Sonuçlar

İnegöl.bel.tr üzerinden devam eden ankette şu ana kadar 3,600 kişi oy kullanmış durumda. Ankete katılanların %65'i temizlik hizmetlerinin öncelikli olduğunu belirtirken, %25'i asfalt ve %10'u su hizmetlerinin iyileştirilmesini istedi. İnegöl Belediyesi, vatandaşların bu taleplerini dikkate alarak hizmetlerini şekillendiriyor.

Genç Gazete İnegöl Halkı Temizlikten Şikayetçi (5)

Asfalt Sorunu Geride Kaldı

5272 sayılı Belediye Kanununun 15. maddesi gereğince, ilçe halkının beklentilerinin tespiti amacıyla yapılan ankette, asfalt sorunu Haziran ayına kıyasla daha az öncelikli bir konu olarak görüldü.

12 mahallede 1,108 kişi üzerinde gerçekleştirilen yüz yüze ankette, Haziran ayında asfalt ve kaldırım bozuklukları önemli bir sorun olarak kaydedilmişti. Ancak 7 ay sonra yapılan ankette, bu sorun yerini daha çok temizlikle ilgili endişelere bıraktı.

Genç Gazete İnegöl Halkı Temizlikten Şikayetçi (3)

İnegöl’de Neler Değişiyor?

Yerel yönetimin bu geri bildirimler doğrultusunda atacağı adımlar merak konusu. Geçmişte yürütülen hizmetler ve vatandaşların değişen talepleri ışığında İnegöl Belediyesi'nin nasıl bir yol haritası izleyeceği, halkın yaşam kalitesini doğrudan etkileyebilir.

 İnegöl'de vatandaşlar yeni yılda belediyeden temizlik hizmetlerine öncelik vermesini istiyor. Peki, diğer talepler neler ve belediye bu beklentilere nasıl yanıt verecek?

İnegöl Belediyesi, vatandaşların taleplerine kulak vererek, temizlik, asfalt ve su hizmetlerinde önemli adımlar atmayı hedefliyor. Yerel halkın yaşam kalitesini yükseltmek için yapılan bu çalışmalar, gelecekte İnegöl'ün çehresini nasıl değiştirecek? Takipte kalın.

Genç Gazete İnegöl Halkı Temizlikten Şikayetçi (1)

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK