Alper Gezeravcı'nın sağlık kontrollerinin ardından Türkiye'ye dönüş yapacağı açıklandı. Uzaydan dönüşünün ilk anlarını "Merhaba Dünya. Ben geldim" sözleriyle sosyal medya üzerinden duyuran Gezeravcı, Dragon kapsülünden çıktıktan sonraki ilk fotoğrafını paylaştı.

Bayburt'ta Özel Gereksinimli Öğrenciler At Çiftliğinde Dolu Dolu Bir Gün Geçirdi Bayburt'ta Özel Gereksinimli Öğrenciler At Çiftliğinde Dolu Dolu Bir Gün Geçirdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Alper Gezeravcı ile görüntülü bir görüşme gerçekleştirerek, Türkiye adına gerçekleştirdiği misyon ve uzay bilimine katkılarından dolayı teşekkür etti. Bakan Kacır, Gezeravcı'nın başarılarıyla Türk milleti için tarihte yeni bir sayfa açıldığını belirtti.

Alper Gezeravcı

Gezeravcı, misyonu sırasında destek olan herkese teşekkürlerini iletti ve memleketine daha fazla başarı getirecek çalışmalar yapma sözü verdi. Planlanandan 6 gün fazla uzayda kalan Gezeravcı, bu süreçte gerçekleştirilen faaliyetler ve elde edilen sonuçlar hakkında bilgi verdi.

"Kavuşma anı… Astronotumuz Alper Gezeravcı ailesiyle buluştu. Sağlık kontrollerinin ardından ülkemize gelecek." -Mehmet Fatih Kacır

Editör: Umut Gökdaş