Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Bursa Çınarcık İçme Suyu Projesi' kapsamında, 2060 yılına kadar şehrin su ihtiyacını karşılayacak çalışmalar hız kazandı. Proje, 150 milyon Euro’luk kredi ile desteklenerek, 68 kilometrelik isale hattı, 3 adet su deposu ve günlük 300 bin metreküp kapasiteli içme suyu arıtma tesisi içerecek. Projenin tamamlanmasıyla Bursa'nın su kapasitesi yüzde 60 artacak.

Bursa’da bir ahırda çıkan yangın paniğe sebep oldu Bursa’da bir ahırda çıkan yangın paniğe sebep oldu

AW071977_07

Projenin Kapsamı ve İhale Süreci

9 farklı firma ile yapılan sözleşmeler sonucu 'Bursa Çınarcık İçme Suyu Projesi' resmi olarak başlatıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projenin ekonomik ve rekabetçi bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

AW071977_06

Projenin Bursa İçin Önemi

Başkan Aktaş, su kaynaklarının verimli kullanımının önemine değinerek, Çınarcık Barajı'nın kente sağlayacağı su miktarının artışı ve su kaynaklarının korunması hakkında bilgi verdi.

"Bu proje sayesinde şehrimizin su kapasitesi 385 milyon metreküpe çıkmış olacak. En geç Ekim 2025'te tamamlamayı hedefliyoruz." - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

Yapılan yatırımlar ve altyapı çalışmaları ile Bursa'nın gelecek yıllar için su ihtiyacını güven altına alması planlanıyor. 'Bursa Çınarcık İçme Suyu Projesi', şehrin su güvenliğini sağlama yolunda büyük bir adım olarak görülüyor.

AW071977_05

Editör: Abdullah Argun