İçişleri Bakanlığı tarafından, memur alımına şimdiden yeşil ışık yaktı! Resmi Gazete'de 19 Ekim 2023 tarihinde yayımlanan karara göre, İçişleri Bakanlığı 713 yeni memur ve personel alımı gerçekleştirecek. Bu alım, merkez teşkilatına taşra teşkilatlarına yapılmış olacak.

İçişleri Bakanlığı Memur Alımı için işte o karar açıkladı

Resmi Gazete'de duyurulan bu karar, İçişleri Bakanlığı'nın 2023 yılı içinde 713 memur kadrosu oluşturmasını içermekte. Bu kadrolar, ihtiyaçları doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı onayıyla birlikte hayata geçirilmiş olacak.

İçişleri Bakanlığı Memur Alımı için işte o karar açıkladı

Toplam, 51 kişi merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere, ve 662 kişi taşra teşkilatlarında görev alacak. Bu, farklı kadrolarda ve bölgelerde görev almak isteyen kişilere yeni imkanlar sunuyor.

İçişleri Bakanlığı Memur Alımı için işte o karar açıkladı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN MEMUR ALIMIYLA İLGİLİ YEŞİL IŞIK YAKTI

İçişleri Bakanlığı tarafından memur alımı, iş arayanlar için önemli bir fırsat olabilir. Alım için başvuruda bulunacak olan adayların ilanı ve başvuru şartlarını dikkatlice incelemesi gerekmektedir. Bu fırsat, lise mezunu olanlar içinde geçerli olup, sadece üniversite mezunları değil, lise mezunları başvuruda bulunabilecekler.

Memur ve personel alımları için, devletin birçok farklı sektöründe iş arayanlar için büyük bir çekim noktasıdır. İçişleri Bakanlığı'nın bu alımı, merkezde taşrada görev almak isteyen birçok kişiye iş imkanı tanıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından toplam 713 memur ve personel alımı, farklı kadrolar olmak üzere ve bölgelerde iş arayanlar için bir imkan sunuyor.

Başvurular bulunanlar için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde olan şartları muhakkak yerine getirilmesi şartı aranacak. Özel eğitim, KPSS sınavı ve yaş şartları da aranmış olacak.

Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası! Hangi il, hangi kuruyemişi tercih ediyor? İşte 81 ilin kuruyemiş haritası!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kamu haklarından hiç birinden mahrum olmamak,

Sağlık sorunları görev yapmaya engel olmaması,

Güvenlik soruşturmasında ve arşiv araştırmasında olumlu yönde sonuç vermesi,

2022 yılı ya da 2023 yıllar arasında KPSS sınavlarında Lise mezunları için P94, Ön Lisans mezunları için P93 ve Lisans mezunları için P3 puan türünden en az 60 ve üzeri 70 puan alınması gerekmektedir.

İlgili kadrolar dahilinde Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde mezun olma şartları aranacak.

Çağrı karşılama memuru alımı için bazı özel şartlar yer almaktadır bunlar biri ise. Lisans mezunları için dört yıllık bir fakülte veya yüksekokul mezunu olmak gereklidir. 

Ön lisans mezunları için çağrı merkezi hizmetleri bölümü hariç olmak üzere ön lisans mezunu olunmalıdır. Çağrı karşılama hizmetleri bölümü mezunları için de iki yıllık yüksekokulun çağrı merkezi hizmetleri bölümünden ya da buna eşit olarak kabul edilen bir bölümden mezun olunmalıdır.

Sonuç olarak, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan personel ve memur alımları için başvuracak adayların belirtilen şartları muhakkak karşılamaları gerekmektedir.