Bugün yayımlanan Resmî Gazete sayısında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde önemli değişiklikler yapıldığı duyuruldu.

Buna göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın görevine son verildi ve yerine Mustafa Çiftçi, Erzurum Valisi olarak görev yapan isim atandı.

Bir diğer önemli değişiklik Adalet Bakanlığı’nda yaşandı. Daha önce bu görevi yürüten Yılmaz Tunç’un yerine Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan isim atandı.

Atama kararları Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Ali Yerlikaya'dan paylaşım

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensip ve takdirleriyle 4 Haziran 2023 tarihinde başladığım İçişleri Bakanlığı görevimi kıymetli kardeşim Mustafa Çiftçi’ye devrediyorum. Kendisini tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bakanlığım süresince verdiği büyük desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla görev yapan İçişleri Ailemizin her bir ferdine ayrı ayrı yürekten teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun

Aracını Başkasına Kullandırana Ceza!
Aracını Başkasına Kullandırana Ceza!
İçeriği Görüntüle

Ekran Görüntüsü 2026 02 11 015046

Yılmaz Tunç'tan paylaşım

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmak, davamıza gönül vermek bizler için her zaman gurur vesilesi olmuştur. 2001 yılında başlayan kutlu yolcuğumuzda AK Parti Kurucu İlçe Başkanlığı, Milletvekilliği, TBMM Adalet Komisyonu Başkanlığı, AK Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevlerimizin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 4 Haziran 2023 tarihinde Adalet Bakanlığı görevinin tarafıma tevdi edilmesi milletimize ve devletimize hizmet etme sorumluluğumuzu daha da artırmıştır. 23 yıllık hükümetlerimiz döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin yüksek standartlı demokrasiye kavuşması ve Hukuk Devleti ilkesinin tahkimi yolunda gerçekleştirilen reformlara omuz vermenin onurunu yaşadık. Bundan sonra da ülkemiz ve milletimiz için ter dökmeye, Türkiye Yüzyılı için ilk günkü heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Adalet Bakanı olarak atanan Sayın Akın Gürlek’e görevinde üstün muvaffakiyetler diliyorum.

İçişleri Bakanı Ve Adalet Bakanı Değişti!

Kaynak: Sosyal Medya