Hyundai, Avrupa pazarı için atılımlar yapmaya devam ediyor. Marka geçtiğimiz aylarda ilk sinyallerini verdiği uygun fiyatlı mini modeliyle alakalı yeni bilgiler paylaştı. İşte uygun fiyatlı, elektrikli Hyundai Casper teknik özellikleri ve detayları…

Uygun fiyatlı elektrikli Hyundai Casper özellikleri

Koreli otomobil üreticisi Hyundai dünyanın birçok farklı ülkesinde farklı pazarlar için araç üretiyor. Güney Kore pazarına özel olarak üretilen model Avrupa pazarı için de geliyor. Adını çizgi karakter Casper’dan mı aldı bilinmez ancak tam bir kompakt şehir otomobili diyebiliriz.

Hyundai’den Uygun Fiyatlı Elektrikli Casper Türkiye’ye Gelecek Mi?

Önden bakıldığında yuvarlar farları ve ızgara çizgileri ile dikkat çeken model arka kapı kollarının gizli olmasıyla birlikte coupe havasını da yaşatıyor. Minivan olarak da bilinen Casper, daha çok tüketici ekonomisi gözetilerek uygun fiyatlı, küçük hacimli bir şehir otomobili olarak kendini sınıflandırıyor.

Araç Güney Kore pazarında 1.0 litrelik benzinli motorlar ile satılıyor. Ancak Avrupa pazarı için gelecek olan Casper modellerinin elektrikli olacağı bildirildi. Hyundai Casper teknik özellikleri detaylı olarak açıklanmadı.

Hyundai’den Uygun Fiyatlı Elektrikli Casper Türkiye’ye Gelecek Mi?5

Ancak Dacia Spring, Citroen Ami gibi modeller ile popülerleşen mini-EV sınıfındaki rekabeti arttırmak isteyen Casper, iddialara göre 20 bin euroluk fiyat etiketine sahip olacak. Aracın üretim yeri ise çıkan haberlere göre Güney Kore olacak.

Hyundai’den Uygun Fiyatlı Elektrikli Casper Türkiye’ye Gelecek Mi?4

Hyundai Casper Türkiye’ye gelir mi?

Bu soruya net bir cevap vermek şu an için zor. Zira markadan satışa çıkacağı ülkelerle ilgili kesin bir açıklama yok. Ancak aracın uygun fiyat politikası gütmesi, Güney Kore’den geleceği için ek Çin vergisi gibi masraflardan muaf olması ve Avrupa pazarına gelecek olması aracın Türkiye’ye de gelme ihtimalini güçlendiriyor.

Hurdalıktan alınan 86 yıllık otobüs yeniden doğdu Hurdalıktan alınan 86 yıllık otobüs yeniden doğdu

Hyundai’den Uygun Fiyatlı Elektrikli Casper Türkiye’ye Gelecek Mi?3

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK