Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde geçtiğimiz Aralık'ta yaşanan vahşi cinayet, tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu. 3 çocuk annesi Hülya Tortop, kendi evinde eşi Murat Tortop tarafından başında bir soda şişesi kırılarak öldürüldü. Cinayetin ardından Murat Tortop, polis ekipleri tarafından tutuklandı. Ancak mahkemede ortaya çıkan ifadeler, olayı çok daha karmaşık bir hale getirdi.

cinayet hemsire (2)

Mahkeme Heyeti ve Tanıkların İfadesi

Katil Koca Eski Ceza Geçmişini mi Gizledi?

Cinayet zanlısı kocanın daha önce iki kez evden uzaklaştırma cezası aldığı ve cezasının bitmesinin ardından eve geri döndüğü bilgisi, olayın şokunu bir kat daha arttırdı.

Cinayet zanlısının, eşinin alkol almak için tekrar dışarı çıkmak istemesi sonucunda tartıştıklarını, sonrasında alkol şişesini kafasında kırdığını, ardından bıçakladığını ve kendine hakim olamadığını belirttiği ifadesi iddianamede yer aldı.

cinayet hemsire (4)

Çocukların Gözleri Önünde 

Duruşmada dinlenen bir tanık, çiftin çocuklarının kendisine yaptığı anlatımları mahkemeye aktardı. Çocuklar, babalarının annelerine şiddet uyguladığını ve fiziksel saldırıda bulunduğunu belirtti.

cinayet hemsire (3)

İşe gitmek üzere evden çıkan gençten 5 gündür haber alınamıyor İşe gitmek üzere evden çıkan gençten 5 gündür haber alınamıyor

Sanığın Savunması ve Mahkemenin Kararı

Mahkemede ifade veren Murat Tortop, suçlamaları reddederek, eşi Hülya Tortop'un sadık olmadığına, alkol ve uyuşturucu kullandığına dair iddialarını sürdürdü. Mahkeme heyeti, Hülya hemşirenin uyuşturucu ve alkol kullanımına dair iddiaların araştırılması için Denizli Devlet Hastanesi'ne yazı yazılmasına ve sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Duruşma, 23 Kasım tarihine ertelendi.

Kaynak: