"BELEDİYE BAŞKANLIĞI SORUMLULUĞUYLA SUSUYORUM"

Başkan Aktaş, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili olarak şunları söyledi: "O kadar talihsiz olaylar ve yorumlar okuyorum ki bir Belediye Başkanlığı sorumluluğuyla susuyorum, konuşmuyorum. Herkese söylenecek cevabım var. Bir lafa bakıyorum laf mı diye, bir de söyleyene bakıyorum adam mı diye. Eğer İnegölspor yönetimine karşı bir ön yargım olsa İnegölspor'a giden 7-8 kalemde yaklaşık 800 bin TL'lik geliri hemen iptal ederim. Asla böyle bir şey söz konusu olamaz. Ben hesabı yönetemeyeceğimi ifade ettim. Ben özelikle bu işi sevk ve idare eden olmayacağımı 2015'ten beri bağıra bağıra söylüyorum."

KERİM KURUMUŞ GERÇEĞİ

"Yine İnegölspor yöneticisi olan Kerim Kurumuş'la ilgili son günlerde bir polemik var. Herkes konuşuyor, konunun tarafı benim ben konuşmuyorum. Bu süreçle ilgili tarihleri özellikle çıkarttırdım. Arkadaşımızın bir hayvan barınağı var. İnegöl Belediyesi olarak 2013 senesinde bununla alakalı bir açılımımız olmuş. 5 Temmuz 2013 tarihinde bir tebligat ve akabinde encümen cezası, 29 Aralık 2015 tarihinde encümen cezası, 6 Mayıs 2016'da encümen cezası, 1 Haziran 2016 tarihinde 57 kişiye barınakları kaldırmaları için son tebligat, 15 Temmuz 2016'ya kadar süre verilmiş. 6 Ekim 2016 tarihinde Kerim Kurumuş 20 Nisan 2017'ye kadar süre istemiş. Bu süreyi vermişiz. 2 Mayıs 2017 tarihinde 7 Eylül2017'ye kadar yani Kurban Bayramına kadar bizden süre istemiş. Kendisine sadece 9 Haziran 2017 tarihine kadar kesinlikle kaldırması gerektiğini ifade etmişiz. 57 ahırdan 54'ü kalkmış, 3'ü duruyor. Ben bu konuyla alakalı yetkilendirilmiş biriyim. Ben bu şehrin huzur ve sükununu sağlamak zorundayım. Ve bu arkadaşımız bu olaylardan sonra İnegölspor yöneticisi olmuş. İki evladım üzerine yemin ederim ki İnegölspor yönetiminden biriyle alakalı talimat verdiysem bana ne derseniz deyin. Asla böyle bir şey olamaz. Benim böyle bir art niyetim olamaz. Ben Belediye Başkanıyım. Duygularımla hareket edemem. Bu kim olursa olsun. Demokrasiye inanıyorsak seçilmiş yönetimi hoşgörüyle karşılamak lazım. Ve sonra sosyal medyada birileri bunu kullanmış. Dün yine gördüm, ben randevu vermek için Münir Başkana rica etmişim Kerim Kurumuş buraya gelmesin diye. Böyle bir şey yok."

"SAYGI DUYMAKTAN BAŞKA NE YAPILIR"

"Büyükşehir'den Çarşamba günü apar topar randevu verildiği için bana dediler ki önce size gelmek istiyoruz. Telefon açıldığında saat 10.00 ve ben 11.00'da yola çıkacağım İstanbul'a oğlumun mezuniyet törenine gitmek için. Saygısızlık olmasın dediler. Olur mu estağfurullah adı üzerinde Büyükşehir Belediye Başkanı dedim. Dün Kaymakam bey ziyaret edildi ve bugün de bir aradayız. Yani buraya gelişin birilerinin varlığı veya yokluğuyla alakası yok. Birçoğunu tanıdığım, tamamını da burada tanımaktan onur duyduğum iyi niyetli bir arkadaş grubu. Buna saygı duymaktan başka ne yapılır kardeşim."

"DÜN NEREDEYSEM BUGÜN DE ORADAYIM"

"Dün de duyuyorum ki birileri yine sosyal medyada, galiba Başkan yine stratejiyi değiştirmiş yönetimle alakalı diye konuşuyor. Dün neredeysem bugün de oradayım ve yarın da orada olacağım. Ben bugüne kadar yaptıklarımın tamamını Belediye Başkanlığı sorumluluğuyla şehrin seçilmiş hizmetkarı sorumluluğuyla yapmaya çalıştım. Eksik yapmış olabilirim, yanlış yapmış olabilirim, yanlış kararlar vermiş olabilirim. Evet Münir Başkanın o gece kürsüde yaptığı konuşmada alt yapı hocalarının öğretmenlerden oluşması veya o 1 milyon muhabbeti... Bu eleştiriler olabilir. Biz hatasız değiliz kardeşim bizim de hatalarımız var. Her türlü eleştiriye biz açığız. Ben her şeyi dört dörtlük yaptığımı ifade etmiyorum. Evet güzel bir örnek Akhisar Belediyespor, Alanyaspor. Hep yukarı bakarsanız öyle ama bir de aşağıya bakın. Türkiye'de il olup profesyonel liglerde takımları olmayan şehirler var. İnegölspor'un Bursaspor'dan sonra en yüksek ligde temsil ediliyor olması Bursa şehri için de İnegöl için de bir değerdir."

İNEGÖLSPOR'UN HER ZAMAN YANINDA OLMUŞTUR

İnegölspor Kongresi İçin Tarih Belli Oldu İnegölspor Kongresi İçin Tarih Belli Oldu

"İnegöl Belediyesi İnegölspor'un her zaman yanında olmuştur. İnşallah İnegöl şehrinin tüm dinamikleri bu sürece sahip çıkarlar ve İnegölspor arzu ettiği yere gider. Yeni bir hocayla anlaşıldı Allah hayırlı uğurlu etsin. Doğru hamleler bunlar. Sporcularla anlaşma noktasında daha mütevazi genç bir kadro kuruluyor. Çok doğru bir strateji. Biraz daha alt yapıya önem vererek hareket etmekte fayda var. Ben yönetimde görev alan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bugüne kadar özellikle 2015 senesinden sonra aday olmuş, yönetime girmiş hiçbir arkadaşla, sporcuyla, hocayla ilgim olmadığı gibi bundan sonra da olması söz konusu değildir. Birilerinin temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtp İnegölspor benim çiftliğimmiş gibi beni yıpratmaya çalışırlarsa takdiri de kamuoyuna bırakıyorum."