Dolar ve Euro'da Haftalık Açılış: Lira Karşısında Son Durum Dolar ve Euro'da Haftalık Açılış: Lira Karşısında Son Durum

Dünya markası olma yolunda öncü markalarımızdan Mavi Jeans, kuruluşunun 25'inci yılında 1.5 milyar lira ciro bekliyor. Yıllar önce, "Bu Türkler de çok oluyor" sloganlı reklamlarıyla pozitif milliyetçilik yaparak dünyaya açılan Mavi'nin CEO'su Ceo'su Cüneyt Yavuz dün markanın 25 yıllık yolculuğunu ve hedeflerini anlattı. Cüneyt Yavuz'un verdiği bilgiye göre Mavi, artık saatte ortalama 1000 adet jean satan bir marka. 25 yıl içinde toplam satılan jean adeti ise 70 milyonu aşmış durumda.

TURKVEN ÇIKIYOR MU?

Yavuz, Mavi Jeans'in 2015'te zor günler geçiren perakende sektöründeki daralmadan etkilenmediğini belirtti ve "Geçen yıl yüzde 30 büyüdük. Bu yıl yaklaşık 8 milyon jean satmayı hedefliyoruz" dedi. Yavuz, 2008'de Mavi'ye yatırım yapan özel girişim sermayesi fonu Turkven'in kısa süre içinde Mavi'den çıkacağı söylentileriyle ilgili olarak da, "Turkven uzun zamandır bizimle. Türkiye'de başka yatırımları da oldu. 12 yıllık bir anlaşmamız var ve buna göre daha 4 yılımız var" dedi. Mavi'nin Türkiye jean pazarında yüzde 18'lik payla pazar lideri olduğunu söyleyen Yavuz, şöyle konuştu: "2008'den beri yılda ortalama yüzde 30 büyüyoruz. Artık yalnızca jean markası değiliz. Müşteri portföyümüz 30-35 yaş sınırına çıktığında dönüp kendimize baktık ve yenilendik. 20 yaş altı gençlerde Türkiye'nin en hızlı büyüyen markasıyız. 25'inci yılımızda 1.5 milyar lira ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. 2015'te 1.2 milyar lira ciro yapmıştık. Hem Türkiye'de hem de dünyada mağazalaşmaya devam edeceğiz. Mağaza sayımız 2016'da 440'a çıkacak. Şu anda Türkiye'nin en büyük 166'ıncı şirketiyiz ve bu yıl ilk 100'e girmeyi planlıyoruz. Ürünlerimiz 50 ülkede satılıyor."

İNEGÖL'DE DE ÜRETİLİYOR

Türkiye'de 80 ilde 309 mağaza İnternetten en çok satış İstanbul'a yapılıyor, kişi başına en çok sipariş Tunceli'den alınıyor. En yüksek sepet tutarına Ardahan'da ulaşılıyor. Haftada 20 yeni jean modelini mağazalarına sokuyor. Çerkezköy, İnegöl, Kayseri, Maraş, Adana,Urfa, Malatya ve Mardin'de üretim yapıyor. Yurtdışında 20 mağazada ve 5000 noktada satılıyor