PTT Pul Müzesi'nde gerçekleştirilen bir etkinlikte, Türkiye Kart Projesi'nin ihtiyaca yönelik olarak geliştirildiğini belirten PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, toplu ulaşım kartlarının şehirler arasında entegrasyonunun olmadığına dikkat çekti.

Gülten, her şehre gidildiğinde vatandaşların yeni bir toplu ulaşım kartı almak zorunda kaldığını ve bu kartların genellikle kaybolmasının ülke ekonomisine zarar verdiğini ifade etti.

Türkiye Kart'ın, toplu ulaşım kartlarının birbirleriyle iletişimini sağlayan bir sistem olduğunu açıklayan Gülten, bu kartların sadece bir toplu ulaşım kartı olmadığını vurguladı. Türkiye Kart'a entegre olan şehirlerde geçerli olacak ve belediyelerin kendi yerel ihtiyaçlarına uygun kartları çıkarmasını engellemeyeceğini dile getirdi. Gülten, Türkiye Kart'ın ülke genelinde yayılmasıyla toplu taşıma kullanıcılarına daha geniş bir hizmet sunulacağını belirtti. Ayrıca, bu kartların Türkiye ekonomisine de katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. Türkiye Kart'ın yayılmasında belediyelerin rolünün önemli olduğunu vurgulayan Gülten, belediyelerin desteğiyle Türkiye Kart entegrasyon sürecinin bir yıl içinde tamamlanabileceğini ifade etti. Gülten, Türkiye Kart uygulamasının 2024 yılı sonunda ülkenin yüzde 50'sinden fazlasını kapsamasını ve sonraki yıl ülkenin tamamına yayılmasını hedeflediklerini belirtti.

Ayrıca, Türkiye Kart'ın kredi kartlarına da özellik olarak eklenebileceğini ve bu projenin dünyada benzerine rastlanmayan bir teknoloji olduğunu sözlerine ekledi. Gülten, Türkiye Kart ekosisteminin karekod ve cep telefonuyla ödemeleri de desteklediğini aktardı.

Editör: Fırat Çelik