Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sokak hayvanları ve evcil hayvanların bakımı için bağış toplayan 5 dernekle ilgili büyük bir dolandırıcılık soruşturması başlattı. "Pati Koruyucuları Derneği", "Ankara Patili Canlar Derneği", "Patileri Koruma Derneği", "Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği" ve "Can Paticikler Koruma Derneği" adı altında toplanan 25 milyon 440 bin 584 lira bağışı kendi hesaplarına aktardığı tespit edilen 16 şüpheli hakkında soruşturma açıldı.

Konya’da 3'üncü Kattan Düşen 8 Yaşındaki Çocuk Ağır Yaralandı
Konya’da 3'üncü Kattan Düşen 8 Yaşındaki Çocuk Ağır Yaralandı
İçeriği Görüntüle

Bu bağlamda Ankara merkezli 4 ilde yapılan operasyonlarda, 5 derneğin yöneticileri ve diğer ilgili kişilerden oluşan toplam 16 şüpheli hakkında arama, gözaltı ve el koyma işlemleri yapıldı. Yapılan operasyonların ardından 10 şüpheli tutuklandı, 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol uygulanması talep edildi.

Polis ekiplerinin yürüttüğü operasyonlarda, şüphelilerden 4’ü savunmalarının ardından serbest bırakılırken, 10 şüpheli tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında SOHAYKO Dernek Başkanı E.Y.Y., Pati Koruyucuları Derneği Başkanı A.T., Pati Koruyucuları Derneği Yöneticisi V.E. ve Can Paticikler Derneği Başkanı E.Ö. yer alıyor. Dernek yetkilileri de adliyeye sevk edildi ve tutuklandılar.

Kaynak: ntv.com.tr