İsrail ordusu tarafından 3 haftadan beri devam eden bombardıman altında tutulan Gazze'de sağlık sistemi çökmüş durumda. 

Hastanelerimizdeki sağlık sistemi tamamen çöktü

Gazze'de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ,"Hastanelerimizdeki sağlık sistemi tamamen çökmüş durumda." Filistin Kızılayı Gazze Müdürü Dr. Bashar Murad, çocuklar için süt bile bulamadıklarını söyleyerek "Hastanelerdeki malzeme tükendi, 10'dan daha çok hastane hizmet dışı kaldı."

Hastanelerimizdeki sağlık sistemi tamamen çöktü

İsrail ordusunun 18 günden beri bombardımana tuttuğu Gazze'de yaşam artık durma noktasına geldi. İsrail hastaneleri bombalayıp sivilleri katlederken, bugün abluka uygulanan Gazze'deki hastanelerde sağlık sistemi tamamen çöktü.

GÜNLERDİR ARALIKSIZ VURUYORLAR

İsrail'in Gazze'de hava saldırıları 18 günden beri devam ediyor. İsrail ordusu tarafından, Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi tesisi ve merkezi hastanesi olan Şifa Hastanesi çevresine saldırı gerçekleştirdi. 

Yüzlerce yaralı ve hastanın tedavi gördüğü, binlerce kişinin sığındığı hastanenin çevresi saldırı sebebiyle yoğun duman bulutuyla kaplandı.

YAKIT BİTTİ, SİSTEM ÇÖKTÜ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik abluka altında olma sebebiyle yakıt bittiği için hastanelerdeki cihazlar güneş enerjisi ile çalıştırılıyor. Bazı hastanelerde doktorlar yaralıları cep telefonu ışığıyla tedavi ediyor. 

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Beit Lahia kentinde Endonezya Hastanesi'nde dün gece yarısından itibaren yakıtın bitmesi sonucu elektrik kesildi. Hastanede bulunan doktorlar, çok sayıda hastanın solunum cihazına bağlı olması nedeniyle can kayıpları yaşanmasından endişe ediyor.

HASTANELERDEKİ MALZEMELER TÜKENDİ

Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Hastanelerimizdeki sağlık sistemi tamamen çöktü." Filistin Kızılay'ı Gazze Müdürü Dr. Bashar Murad, çocuklar için artık süt bile bulamadıklarını" Hastanelerdeki malzeme tükendi, 10'dan daha çok hastane hizmet dışı kaldı."

O Firma Boykot Sebebiyle 100'den Fazla Mağazasını Kapattı O Firma Boykot Sebebiyle 100'den Fazla Mağazasını Kapattı

6 BİNE YAKIN İNSAN CAN VERDİ

Filistin'de İsrail'in 7 Ekim tarihinden itibaren devam eden saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı 5.791'e yükseldi. Saldırılarda yaralananların sayısı 16 bini geçti.