İshakpaşa İlkokulu'nun 3-E sınıfı öğrencileri, örnek bir kampanyaya imza attı. 28 öğrenci, sınıf öğretmenleri Meliha Mut öncülüğünde eğitim öğretim yılı başından itibaren sınıf kumbarasında harçlıklarından arttırdıkları paraları biriktirdi.

2 ay gibi kısa bir sürede 400 TL biriktiren öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde 2 adet tekerlekli sandalye almayı başardı. Tekerlekli sandalyeler, ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere okulda düzenlenen törenle İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) yönetimine teslim edildi.

HARÇLIĞINI PAYLAŞ, ENGELLERİ AŞ

Geçmiş yıllarda yine benzer etkinlikler yapan İshakpaşa İlkokulu 3-E sınıfı, "Harçlığını paylaş, engelleri aş" sloganıyla başlattıkları kampanyada bugün mutlu sona ulaşmanın sevincini yaşarken, kampanyanın mimarı 3-E sınıf öğretmeni Meliha Mut bu kampanya ile 3 Aralık Dünya Engelliler gününde öğrencileri ile birlikte bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

"Öğrencilerimize hem sorumluluk bilincini hem de yardımlaşmanın önemini aşılamak için "Harçlığını paylaş engelleri aş" sloganıyla harçlıklarımızdan arta kalanları kumbaramızda biriktirerek engelli çocuklarımız için iki tane tekerlekli sandalye aldık" diyen Meliha Mut, Kampanyaya okulların açıldığı tarihte başladık. 2 ayda 2 tekerlekli sandalye aldık.

Bu belki küçük, ama bizler ve öğrenciler için büyük bir şey oldu. Öğrencilerin de ilgisi yoğun oldu. Bazı öğrencilerimiz tüm harçlıklarını bağışladı. Velilerimizin de desteği oldu" dedi.

ÖNEMLİ OLAN PAYLAŞMA DUYGUSUNU AŞILAMAK

İnegöl'den Üsküp'e Uzanan İyilik Köprüsü | ÖZEL HABER İnegöl'den Üsküp'e Uzanan İyilik Köprüsü | ÖZEL HABER

2 ayda 400 TL biriktirdiklerini ve bu parayla 2 tekerlekli sandalye aldıklarını hatırlatan Mut,

"Bizim için önemli ola böyle bir yardımı yapmaktı. 28 öğrencimizle bu kampanyayız düzenledik. Biz her yıl bu tarz projelerle öğrencilerimizin yaşıtı arkadaşlarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Geçtiğimiz yıl da bir köy okulunu ziyaret edip öğrencilere hediyeler vermiştik" ifadelerinde bulundu.

ENGELLER BİRLİKTE AŞILIR

İshakpaşa İlkokulu Müdürü Ömer Ankıt ise:

"Bizi millet olarak diğer toplumlardan farklı kılan en büyük özellikler; yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmayı sevmemizdir. Bugün ülkemizde 2 milyon üzerinde Suriyeli kardeşimiz varsa, bu da yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmayı bilmemizdendir. Bizler de çocuklarımıza bu özellikleri küçük yaşlarda aşılamak amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler günü için 3-E sınıfımızla bir kampanya düzenledik.

Öğrencilerimiz engelli arkadaşlarına tekerlekli sandalye almak için yola çıktılar. Harçlıklarını biriktirerek 2 adet tekerlekli sandalyeyi engelli arkadaşlarına kazandırmışlardır. Bugün bu paylaşım örneğini gösteren öğrencilerimiz, inanıyorum ki büyüdüklerinde daha güzel şeyler yapacaktır. Ben kampanyada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki engeller birlikte aşılır" şeklinde konuştu.

"ONLARIN DA GEZMEYE HAKKI VAR"

Kampanyayı düzenleyen 3-E sınıfı öğrenciler adına da Ömer Katırcı isimli öğrenci bir konuşma yaptı. Duygularını paylaşan öğrencinin heyecanı dikkat çekerken, Katırcı şu ifadelere yer verdi:

"Engelli arkadaşlarımızın da gezme, görme, eğlenme hakkı var. Yarın bizim başımıza da böyle bir şey gelebilir. Bizler de arkadaşlarımızla harçlıklarımızı biriktirip böyle bir kampanya yaptık. Arkadaşlarımıza projeyi anlattık. Parayı arkadaşlarımızla birlikte biriktirdik. Yardımı engelli arkadaşlarımızın da dolaşması ve eğlenmesi için yaptık."

2 BİN 500 TEKERLEKLİ SANDALYE

Öğrencilerin aldığı tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere teslim alan İZED Başkanı Halil Peynirci de:

"3 Aralık Dünya Engelliler Gününde biz güzel etkinlikler yapıyoruz. Ben bunu hep söylüyorum, engellilerimizi 365 günde 1 gün anmayalım. Bu iki tekerlekli sandalye 2 engelli arkadaşınızın İnegöl'de gönlünce gezmesini sağlayacak. Sizler de her gördüğünüz engelli kardeşinizde, ağabeyinizde, ablanızda biz de tekerlekli sandalye almıştık diyeceksiniz.

İshakpaşa İlkokulu bize her zaman destek olmuştur. Biz İnegöl'de sizin gibi fedakar kardeşlerimizin sayesinde 2 bin 500 tane tekerlekli sandalye dağıttık. Bunlar 2 bin 502 oldu. İnşallah sizler de herkese örnek olursunuz" açıklamalarında bulundu.