Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle batan Kafkametler adlı geminin telsizcisi Mustafa Nacar'ın son anlarında ailesine helallik mesajı gönderdiği ortaya çıktı. Kayıp gemi ve 11 mürettebatının arama çalışmaları 3 gündür devam ediyor ve bugün geminin batığının yeri tespit edildi.

batan-gemi-son-mesaj-trt-haber-2144487

Kayıp Gemi ve Mürettebatının Arama Çalışmaları

Ereğli limanının hemen dışında batan Kafkametler gemisinin ve kayıp 11 mürettebatının araması için botlar ve dalgıçlar devreye girdi. Yapılan aramalarda, geminin iki parça halinde olduğu ve batığının yeri belirlendi.

Taksim'e yürümeye çalışan gruplara polis müdahalesi Taksim'e yürümeye çalışan gruplara polis müdahalesi

AW081231_08

Umutsuz Bekleyiş ve Son Mesaj

Kayıp mürettebatın yakınları, umutla ve gözyaşları içinde arama çalışmalarını takip ediyor. Mustafa Nacar'ın kardeşi Ahmet Nacar, ağabeyinin gemi batmadan önce babalarına "Hakkınızı helal edin gemi karaya oturdu. Batıyoruz" şeklinde bir mesaj gönderdiğini belirtti.

"Ağabeyim Mustafa sabah saat 10:09 sıralarında, babam Mehmet Nacar'ın telefonuna, 'Hakkınızı helal edin. Gemi karaya oturdu. Batıyoruz' yazılı mesaj atmış. Ondan sonra iletişimimiz koptu. Şu an elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz." - Ahmet Nacar

Mürettebatın yakınlarının umutsuz bekleyişi devam ederken, arama kurtarma ekipleri kayıp gemi ve mürettebatını bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: Abdullah Argun