Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu'nun emekliler hakkındaki tartışmalı sözleri, sosyal medyada büyük tepki çekti. Hacıbektaşoğlu, taşra yaşamının maliyetini küçümsedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaş zammı açıklamasının ardından bir TV programında konuşan Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu'nun emeklilerle ilgili yaptığı açıklamalar, sosyal medyada büyük yankı buldu.

Hacıbektaşoğlu'nun Tepki Çeken Sözleri

Emekliler Üzerine Tartışmalı Yorumlar

Hacıbektaşoğlu programda, "Taşradaysan her şeyi yarı fiyatına alıyorsun zaten. Yaşadığın ev senindir muhtemelen ya da çok düşük bir kira ödüyorsundur," diyerek emeklilerin ekonomik durumunu değerlendirdi.

“Taşradaysan her şeyi yarı fiyatına alıyorsun zaten. Yaşadığın ev senindir muhtemelen ya da çok düşük bir kira ödüyorsundur." - Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu

Pınar Hacıbektaşoğlu taşrada oturan insanların 500-600 TL kira ödediklerini kuru bakliyatları yarı fiyatına aldıklarını ayrınca bulundukları bölgeye göre faturalarının daha az geldiğini söyledi.

Bu sözler, sosyal medyada emeklilerin yaşadığı zorlukları görmezden gelmekle eleştirildi ve geniş çaplı bir tartışma başlattı.

Altın Fiyatlarında son durum; hafta sonu tarifesi, 27 Nisan Cumartesi Altın Fiyatlarında son durum; hafta sonu tarifesi, 27 Nisan Cumartesi

Sosyal Medyada Tepkiler

Hacıbektaşoğlu'nun bu açıklamaları, Twitter ve Facebook başta olmak üzere birçok sosyal medya platformunda yoğun eleştirilere neden oldu. Kullanıcılar, taşra ve şehir yaşamı arasındaki maliyet farklarını ve emeklilerin yaşam koşullarını tartıştı.

Editör: Fırat Çelik