İYİ PLANLAMA HIZINIZI ARTTIRIR

Gençlere seslenen VİP Kalitem ve Kalite Özel Öğretim Kurumları Rehber Öğretmeni Erdi Şahin; "Sevgili Gençler, çoğumuz zamanı yönetebilmenin öneminin farkında değiliz. Ya iyi bir planlamaya sahip olamıyoruz ya da zamanı düzenli kullanma yönündeki önerileri kulak ardı ediyoruz. Bilinmelidir ki hayatımızın her alanında iyi bir planlama sorumluluklarımızı yerine getirmedeki hızımızı artırmaktadır. Bu konuda sizlerden duymuş olduğum en yaygın şikayetler zamanı verimli bir şekilde kullanamamaktan kaynaklanan başarı kaybı, konuları yetiştirememe ve biriken konulardan bir kısmını geride bırakmak zorunda kalma şeklinde sıralanabilir"

BİR LİSTE OLUŞTURUN

"Öncelikli olarak hepiniz; 'Başarılı olmak için ne yapmalıyım' sorusunu kendinize sormalısınız. Bu soru, sizin koymuş olduğunuz hedefe ulaşma yönündeki ilk planlamanızı oluşturacaktır. Daha sonra 'Nasıl yapmalıyım' sorusunu kendimize soracağız. Nasıl yapacağımız konusunda pek çok fikir verilebilir. Benim sizlere önerim kendinize bir liste oluşturun. İlk olarak gün içinde yapmak zorunda olduklarınızı listeleyin. Bu listenin içeriği okul veya kursa giriş çıkış saatleriniz, yemek saatleriniz vb. şeklinde oluşacaktır. İkinci olarak ise zorunlu ve acil olmayan aktivitelerinizi sıralamakta fayda var. Bu listenin içerisine pek çok şey girebilir. Gözlemlediğim en popülerleri telefon ve bilgisayar ile fazla zaman harcamak, gün içerisinde kurs ve okul dışında size kalan zamanı serbest zaman olarak değerlendirip dışarıda geçirmek gibi. Bu iki liste bizlere belirlediğimiz hedefe ulaşmadaki zaman boşluklarını planlamayı öğretmeyi amaçlamaktadır. Böylelikle zorunlu ve acil olmayan çoğu aktiviteyi hayatınızdan çıkararak planlamanın ilk ve en önemli basamağını oluşturmuş olacaksınız. Liste sonrası kalan zamanları kendi yaşantınıza uygun periyotlara bölerek, rehber öğretmeni eşliğinde planlamanızı tamamlayabilirsiniz"

ZAMAN İÇİNDE YOL KAT EDİN

"Zaman yönetimi; belirli bir program oluşturmak, her gün günü gününe tekrar yapabilmek ve ders çalışmak için yeterli zamanı bizlere sunacaktır. Her biriniz başarılı olma yolunda ilk adımlarınızı böylelikle atmış olacaksınız. Zaman içinde kaybolan değil, zaman içerisinde yol kat eden birey olmak sizleri daima başarılı kılacaktır." İfadelerini kullandı.

Bursanın o ilçesinde minik sporcular ödüllerini aldı Bursanın o ilçesinde minik sporcular ödüllerini aldı