YUSUF ŞEN (1963-2018)

1963 yılında İnegöl'de doğdu.

İnegöl Şükrü Naili Paşa İlkokulu, İnegöl Ortaokulu ve İnegöl Ticaret Lisesi 1980-81 öğrenim dönemi mezunudur.

Yüksek öğrenimini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde yaptı. 1986 yılı mezunudur.

Özel sektörde yöneticilik ve kendi adına mobilya üretim-satış yaparak hayatını sürdürdü. 2004-2009 ve 2009-2014 dönemleri AK Parti İnegöl Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde bulunmuştur. İnegöl Belediye Meclis Üyeliği görevini sürdürürken 01 Ekim 2004 tarihinde İnegöl Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Alinur Aktaş Başkanlığında İnegölspor Yönetim Kurulu üyeliği sürerken, 01 Ocak 2015 tarihinde Alinur Aktaş'ın yerine Yusuf Şen başkan oldu.

25 Mayıs 2005 tarihli kongrede yeniden seçildi. 29 Mayıs 2007 tarihine kadar görev yaptı. Daha sonra 02 Mayıs 2009 ve 21 Mayıs 2010 tarihli kongrelerde de başkan seçildi. 15 Haziran 2011 tarihli kongreye kadar İnegölspor Kulüp Başkanlığı görevini yerine getirdi.

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde yeniden aday olmayarak İnegöl Belediye Başkan Yardımcılığı ve İnegöl Belediye meclis üyeliği görevlerinden ayrıldı.

25.08.2015 tarihine kadar İnegöl Mobilium AVM Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. O tarihten sonra kendi adına ticaret yaparak hayatını sürdürdü.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ;

"Yusuf Şen 2004 yılında benim talebim üzerine belediye meclis üyesi olmuş, 6 ay sonra da yine talebim üzerine belediye başkan yardımcılığını kabul etmiş, birlikte yaklaşık 10 yıl İnegöl'e hizmet ettiğimiz çok iyi bir yol arkadaşımdı. Eşlerimiz ve çocuklarımız bir biriyle her zaman görüşür. Çok iyi bir aile dostluğumuz da mevcuttu. Vefat haberini ilk öğrenenlerdenim. Çok üzüldüm. Allahtan kendisine rahmet diliyorum.

Yusuf Şen; belki dışarıdan sert görünen biri olabilir ancak kendisi insanları çok seven, biri zor durumda olduğunda mutlaka bir faydası ve yararı dokunmuş çok kalite bir insandı. İnegöl'ü çok seven değer veren, yaptıklarıyla da İnegöl'e değer katmaya çalışan önemli bir isimdi.

Bizim aramıza parti ve yol arkadaşlığı dışında komşuluk hukuku dostluğumuz vardı. Çocuklarımı çocuklarımdır. Sevgili eşi, ablamdır. Rabbim merhametiyle muamele eylesin. Çok değerli, karakterli önemli bir ismi kaybettik. Hissiyatımı gerçekten anlatmam zor. Kendisiyle önlemli bir yol arkadaşlılığı yaptık. Rabbim taksiratını affetsin. Mekanı cennet olsun inşallah."

İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANI ALPER TABAN;

"Yusuf abimdi o benim. Öncelikle Allah rahmet eylesin. Çok sevdiğim ve değer verdiğim bir insandı benim. Konuşmalarında özellikle karşısındaki insana enerji veren, dinç dinamik bir yapısı vardı. Bazı insanlar vardır konuşunca pozitif enerji alırsınız, Yusuf abide ben onu görüyordum.

Sağlıklı bir insanın aniden aramızdan ayrılmış olması bize asıl üzen şey. Ama tabii ki Allah'ın takdiri başımızın üstünde. Her nefis ölümü tadacak. Rabim kendisine gani gani rahmet eylesin ve ailesine sabırlar ihsan etsin."

YUSUF ŞEN İLE BİR DÖNEM BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNİ YÜRÜTEN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÜLHAN ŞAHİN :

Biz Yusuf başkanımla bir dönem çalıştık. Çok sert görünümünün altında o kadar ince bir ruhu vardı ki insanları incitmeyeyim kırmayayım diye kendini harap ederdi. Hep gülerdi, çevresine neşe saçardı. Kimsenin hakkını yemezdi.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI SABRİ GÜNAYDIN:

Alinur başkan döneminde benden sonraki başkan yardımcılığına atanmış seçilmiş üyelerimizdendi. 10 yıllık çalışma birlikteliğimizde güzel bir uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük. Sözünün eri, dürüst ve yardım etmeyi seven bir kardeşimdi. Aramızdan erken ayrıldı. Yusuf kardeşime Allahtan rahmet diliyorum ve kederli ailesine sabır diliyorum.

7 YIL İNEGÖL BELEDİYESİNDE BİRLİKTE ÇALIŞAN BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANI AHMET BAYHAN;

"7 yıl kendisiyle İnegöl Belediyesinde hem Stratejik Planlama sorumlusu hem de Basın Halkla İlişkiler müdürü olarak görev yaptım. Benim için belediye başkan yardımcılığı yanında ağabeylik de yapmış, önemli bir isim. Kendisiyle akrabalık hukukumuz da var. Özellikle belediyeye başladığım ilk yıllarda bize rehberlik etti, ağabeylik yaptı.

Üzerimizde emeği olan değerli bir isim. Kendisinden hem belediyecilik hem de yöneticilik anlamında çok şey öğrendiğimi söyleyebilirim. Bizden yana hakkımız helaldir. İnşallah kendisi de haklarını helal etmiştir. Kaliteli insan anlamında örnek aldığımız bir büyüğümüzdü. Allahtan rahmet diliyorum."

UZUN YILLAR YUSUF ŞEN'İN ŞOFÖRLÜĞÜNÜ YAPAN ZEKİ FİLİZ:

"Güzel ve değerli bir insandı. Hiç bir zaman doğrulardan kaçmayan, her şeyi dürüst yapan bir insandı. Yıllarca şoförlüğünü yaptım. Bana hiç bir zaman şoförü gibi davranmadı. Hep arkadaşı gibi yaklaştı. Hiç yanından ayırmadı. Dışarıdan sert bir mizacı vardı ama çok narin bir kalbi vardı. Yusuf Şen, İnegöl için büyük bir değerdi. İnegöl'e çok şeyler kattı."

BELEDİYE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ PINAR UZÇEVİK:

"Yusuf başkanımla; Demir dökümde 4, belediyede de 10 yıl olmak kaydıyla toplamda 14 yıl birlikte çalıştık O çok başka bir insandı. Güler yüzlü ve neşe kaynağı bir insandı. Onu kaybettiğimiz için çok üzgünüm. Ağırlığına ağır ama sevgi dolu bir insandı.

2 YIL YUSUF ŞEN'İN SEKRETERLİĞİNİ YAPAN FUNDA ÖZTÜRKOĞLU ALEV:

"Bana her zaman baba gibi davrandı. Personeline değer verirdi. Buradan ayrıldıktan sonrada münasebetimiz kesilmedi, görüşmemiz devam etti. Belediyeden ayrıldığı gün de çok zorlanmıştım ama ölümü çok daha derinden üzdü. Allah gani gani rahmet eylesin."

BELEDİYEDE UZUN YILLAR BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI OĞUZ İLHAN:

"Yusuf Şen denilince parantez içinde baba kelimesini de yanına koymak lazım. Kendisiyle 10 yıl çalıştım. Gerek işimle alakalı olsun gerek kendi şahsı meselelerimde olsun her zaman yanımda oldu ve bana nasihatler verdi.

Bana bir ağabey, baba gibi davrandı. Yusuf Şen denince; benim aklıma sevgi, şefkat ve iyilik geliyor. Onunla çalıştığım her gün benim hayatımda bir anı olarak kaldı."

ZABITA AMİRİ FEHMİ DOĞAN

"10 yıl birlikte çalıştık. O bizim başkan amcamız. Abi diyorum çünkü samimiyeti bize karşı konuşmaları abiyi hatırlatırdı. Hizmet noktasında İnegöl'e ve personele bakış açısı gerçekten çok başkaydı.

Personelin başına gelecek olan her sıkıntıyı kendisi üstlenirdi ve personelin çalışmasını rahatlatırdı. Çok erken kaybettik onu. İnegöl çok önemli bir değerini kaybetti.. "

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINDAN FATİH AYDIN

"Birçok kişiye göre Yusuf Başkan, Bana göre Yusuf Abi. İlk bakıldığında sert bir mizacı olsa da gülümsemenin çok yakıştığı adam. Kimine göre ağır abi, kimine göre Mahmudiye delikanlısı, kimine göre de salon beyefendisi. Herkes kendisinden bir parça buldu sende Yusuf Abi.

Kendisi ile 2004 Yerel Seçimleri öncesinde bir gece vakti sokak süslemesinden (bayrak asma) dönerken tanıştım. İşimiz uzun sürmüş saatte epey ilerlemişti. Havanın soğuk olması ve eve çok geç kaldığımızdan dolayı koşarak eve gidiyorduk.

Beyaz bir araba durdu yanımızda Arabanın içindeki seslendi; "Gençler gecenin bu saatinde ne arıyorsunuz dışarıda." Abi biz Ak Parti Gençlik Kollarındayız bayrak astık eve geç kaldık ondan koşuyoruz.

Atlayın arabaya bırakayım evinize dediğinde ilk etapta korksak da o sıcak gülüşü bize güven vermişti. Nerede oturduğumuzu ve kim olduğumuzu öğrendikten sonra kendisinin de Meclis Üyesi adayı olduğunu söyleyince içimiz iyice rahat etmişti. Arabadan inerken baban bir şey derse Yusuf abimin yanındaydım diyerek bana ilk ağabeyliğini yapmış oldu.

Allah nasip etti kendisi ile 8 yıl çalışma fırsatı buldum. Beraber çalıştığımız süre içersinde bizlere bir abi edasıyla yaklaşımı ve her daim pozitif ve yapıcı tavrı bizlere güç verdi. O bizim Yusuf Abimizdi."

Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı Türk kızlarından Avrupa'da 'altın' başarı

BELEDİYEDE GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLARAK ÇALIŞAN MELİH ARCA

"Yusuf başkanla 7 yıl çalıştık. Disiplinli ve işini çok seven bir şahsiyetti. Daima personelinin arkasında duran bir başkan yardımcısıydı. Allah yaptığı iyilikleri umarım diğer tarafta karşısına çıkarır."

BELEDİYEDE ÇAYCI OLARAK GÖREV ALAN BAYRAM KURT

"Baba gibi adamdı. Ben onunla birlikte 4 yıl çalıştım. Zamansız giderek herkesi üzdü. Bizimle arkadaş gibiydi, sevgi dolu bir insandı. Allah yattığı yerde huzura kavuştursun."

ALLAH RAHMET EYLESİN

Çalışma arkadaşlarının bu güzel şahitliği vesilesi ile tekrar Yusuf Şen Başkanımıza Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar ve başsağlığı diliyoruz. Mekanı Cennet olsun.