Eğitim-Bir Sen İnegöl Temsilcisi Sinan Aktaş : 'Öğrencilerimiz bizleri bizler de onları çok özledik. Okulların açılması ve yüzyüze ders yapılması arzusundayız Bunun için herkes kurallara uyma sorumluluğunu taşımaladır'diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen İnegöl Temsilcisi Sinan Aktaş da 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı açılışı nedeniyle yazılı basın açıklamasında 18 Eylül tarihine kadar Uzaktan eğitimin devam edeceğini ifade ederek; '21 Eylül sonrası inşallah yüz yüze eğitim başlar. Bunun için de bütün vatandaşların maske+mesafe ve temizlik kurallarına uymalarını rica ediyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul idarecilerimiz okullarda "Okulum Temiz" belgesini almak için her türlü hazırlıkları yaptı.İdareci ve öğretmenlerimiz öncelikle 8 ve 12.sınıflar için başlayan destekleme kursları ve 21 Eylülde diğer sınıflar için başlayacak eğitim-öğretim için okulları hazır hale getirdiler. Vatandaşlarımızda yapılan bunca hazırlık ve emeğe ve özellikle öğrencilerimizin okullarına kavuşabilme arzuları katkıda bulunmalarını bekliyoruz. Bu sürece katkı sağlayan idareci öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

OKULU ÖZLEDİK

Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz? Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz?

Aktaş, şöyle devam etti: "Öğrencilerimiz okullarını,öğretmenlerini,arkadaşlarını çok özlediler biliyoruz. Biz öğretmenlerde sınıflarımızı çok özledik Biran önce öğrencilerimize kavuşup tekrar onlarla yüzyüze derslerimizi yapma arzusundayız. Ancak 21 Eylül sonrasında da sağlık açısından risk olma ihtimali olursa yüzyüze eğitimin tarihi bakanlığımız tarafından yeniden değerlendirilecektir."

OKULLARIN YARDIMCI PERSONEL VE BÜTÇE İHTİYACI KARŞILANMALI

Eğitim-öğretimin kronik sorunları arasında bulunan okullara bütçe verilmesi talebinin, koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde okullarda yüz yüze eğitimin sürdürülebilmesi açısından çok daha önemli hale geldiğini kaydeden Aktaş, "Sağlıklı bir eğitim ortamının tesisi için okulların yardımcı personel ve bütçe ihtiyacı karşılanmalı; her okula münhasır bir bütçe tesis edilerek okul yönetimlerinin okullarına ve bulundukları yere özgü tedbirler almalarına imkan sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLER ASLİ GÖREVLERİ DIŞINDAKİ İŞLERİ YAPMAYA ZORLANMAMALIDIR

Öğretmenlerin salgınla mücadele sürecinde Vefa Sosyal Destek grupları ve filyasyon ekipleri başta olmak üzere kamu hizmetinin sürdürülmesi ekseninde kamu yararının görüldüğü her alanda ve faaliyette görev aldıklarını ifade ederen Aktaş, şunları söyledi: "Öğretmenlerimiz bu zorlu süreçte fedakarlık göstererek sosyal devlet olmanın gereğinin yerine getirilmesinde devletimizin eli ayağı olmuştur. Ancak uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin beraber yürütülmesinin planlandığı, öğretmenlerimize her zamankinden daha fazla görev ve sorumluluk düştüğü önümüzdeki günlerde öğretmenler asli görevleri dışındaki işleri yapmaya zorlanmamalıdır.

ÖĞRETMENLİK MESLEK YASASI ÇIKMALI

Öğretmenlik Meslek Yasasının da acilen çıkması gerektiğini ifade eden Aktaş "Öğretmenlik mesleğinin bütün boyutlarını ele alacak, bütünsel bir yasal düzenlemeye dayalı bir Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ihtiyaç vardır. Öğretmenliğin profesyonel bir meslek olarak değerlendirilmesi ve mesleki standartlara kavuşması isteniyorsa, öğretmene destek niteliğinde, mesleki gelişimini sağlayacak bir meslek kanunu ivedilikle çıkarılmalıdır.