OKULLAR 3 AY TATİL

2017-2018 eğitim öğretim yılı sona erdi. Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler karne alarak 3 aylık sürecek yaz tatiline girdi.

İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler

İnegöl protokolü karne dağıtımı için Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu'ndaydı. Okulda eğitim gören öğrencilerin karne heyecanına ortak olan protokol üyeleri, velilere karne uyarısı yaparak, karnenin öğrencilerden değerli olmadığı vurgusu yaptı.

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

SINIFLARIMIZDA HEM SEVİNÇ HEM DE HÜZÜN VAR

Okul Müdürü Ömer Göktürk yaptığı konuşmada;

"Sene başında annesinin yada babasının ellerinden tutarak ürkek adımlarla okulun kapısından giren öğrencilerimiz bugün okumayı yazmayı öğrenmiş özgüveni yüksek öğrenciler olarak ikinci sınıf oldular. Sınıflarımızda hem sevinç hem de hüzün var."

"Sevinçliler artık seneye yeni bir okulda okuyacaklar, hüzünlüler okuldan arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılacaklar. Öğrencilerimize bundan sonraki öğrenim hayatlarında başarılar diliyoruz.

2017-2018 eğitim öğretim yılı bizim açımızdan dolu dolu geçti. Öğrencilerimizi hem akademik hem de sosyal kültürel açıdan dolu dolu yetiştirmenin gayreti içerisinde olduk" dedi.

TOPLAM 54 BİN 597 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

İlçe Milli eğitim Müdürü Fatihi Bilican ise:

"İnegöl'ümüzde 4 bin 419 öğrenci okul öncesi, 17 bin 457 öğrenci ilkokul, 18 bin 326 öğrenci ortaokul ve 14 bin 395 öğrenci ise lise olmak üzere örgün öğretimde toplam 54 bin 597 öğrenci ve 3 bin 500 eğitimcimiz 18 Eylül 2017 tarihinde başlayan 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılını 08 Haziran 2018 Cuma günü itibariyle tamamladı."

YENİ ÖĞRETİM YILI 17 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

"Böylece Lise son sınıftan mezun olan öğrencilerimizin önemli bir kısmı Üniversiteye gitmiş olacak, diğer sınıflardaki öğrencilerimiz ise 17 Eylül 2018 tarihinde yeni eğitim-öğretim yılında ders başı yapmak üzere dinlenmeyi hak etmiş bulunuyorlar.

Bu eğitim-öğretim yılını da kazasız belasız geçirdiğimiz için Allah'a hamt ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler mini gösteriler yaptılar. Gösterilerin ardından protokol üyeleri, öğrencilere karnelerine takdim ederken, Belediye tarafından temin edilen hediyeler de takdim edildi.