HEM DOKTOR HEM BASKETBOLCU

İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu

Özel Devrim Kosova Fen Lisesi'nde düzenlenen Kariyer günlerinde konuşan Dr. Levent Özçakır, mesleğinde iyi olan spor alanında da iyi olabilir. Bir öğrencinin hem derslerin de hem de spor alanında başarılı olmasının mümkün olabileceğini belirtti ve "Bu iki alan her ne kadar birbirinin başarısını gölgeleyecek gibi görünse de iki etkinliği dengeli götüren bireyler hem sosyal yaşamında hem de mesleki yaşamında daha başarılı olabilmektedir." Dedi.

Dr. Levent Özçakır; Bursa'da Devlet Hastanesinde ürolog doktorluğu yaparken aynı zamanda Basketbol 2. Liginde arkadaşlarıyla kurduğu bu kulübün sporculuğunu yapmaktadır. Başarı hikayesini ve halen yılmadan çalışmasını öğrencilerle paylaşarak öğrencilere ışık oldu. Dr. Levent Özçakır, basketbolkariyeri ile doktorluk kariyerini icra ederken başından geçenleri, Özel Devrim Kosova Fen lisesi öğrencileri ile paylaştı.

Özel Devrim Kosova Fen Lisesi Müdürü Özer Yılmaz ise yaptığı konuşmada: "Sporun hayatımıza büyük katkısı olmaktadır. Dr. Levent Özçakır bunun bir örneğidir. Spor hem okul, hem iş hem de aile hayatımızı olumlu etkilemektedir. Spor ile kendine güvenen bireyler yetişir. Kendine güvenen kişinin kendinden beklentileri de gerçekçidir. Hatta bazı beklentileri gerçekleşmese de kişi kendini olduğu gibi kabul eder ve yapamadıkları içinde kendisini hırpalamaz. Kendine güvenen kişinin hayatı kendi kontrolünde, yaşadıkları kendi sorumluluğundadır. Ne yapması gerektiğini sorunlarla nasıl başa çıkacağını bilir ve hedefe doğru yürür." Dedi.