İnegöl'de uzun yıllar İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak hizmet eden Mehmet Baştürk, yeni eğitim dönemi öncesinde anne-babalara önemli bir çağrıda bulundu.

Bozüyük’te ‘Minik eller büyük hayaller’ etkinliği düzenlendi Bozüyük’te ‘Minik eller büyük hayaller’ etkinliği düzenlendi

"Her anne-babanın çocuğunun iyi bir üniversitede okumasını iser. Ama herkesin bunu başarması mümkün değil, o zaman başarabileceği, sevebileceği bir mesleğe yönlendirmek gerekir."diyen Baştürk, "Çocuğunuz üniversiteyi de bitirebilir ama eğer istenilen branşta değilse, iş bulamıyorsa diplomalar elinizde patlar... Yaş 25 olmuştur başa dönemezsin, çırak olamazsın. Şimdi tam zamanı lise çağındaki çocuklarınızı Mesleki Eğitime yönlendirin."dedi.

MUSA OKTAR'I TEBRİK ETTİ

Baştürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Uzun yıllar birlikte çalıştığımız gayretli ve de başarılı Mesleki Eğitim Müdürü Musa Oktar arkadaşımı okulunda ziyaret ettim. Gerek okul binası, gerekse bahçesi yeniden onarımdan geçirilmekte, farklı bir atmosfer ortamı oluşturulmaktadır. Tebrikler.

BAKANLIK MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ BİR ÇIĞIR AÇMIŞ

Ama ben çok kıymetli hemşerilerime esas anlatmak istediğim başka konu var. Musa Bey gayet heyecanlı, istekli ve arzulu. Çünkü Bakanlığımız Mesleki eğitimde yeni bir çığır açmış. Öyle bir çığır ki İnegöl sanayisi için uzun yıllardan beri beklenen imkanlar sağlanmaktadır.

ÇIRAKLIKTAN YETİŞME PROBLEMİ ÇÖZÜLÜYOR

Şöyle ki; İnegöl'de bütün meslek liselerinde kendi dalları ile ilgili işyeri çalışmaları haftada 4 gün işyerinde mesleği ile ilgili eğitim alacak, bir gün okulda ders verilecektir. Bu öğrencilere asgari ücretin üçte biri kadarını devlet aylık olarak harçlık verecek, patronun vereceği artı harçlık da cabası... Dolayısıyla uzun yıllardan beri sıkıntı çekilen çıraklıktan yetişme problemi çözülüyor. Her fabrika kendi ihtiyacı olan kalifiye elemanı 15 yaşından itibaren kendi gelişmiş makinalarında kendi elemanını yetiştirmiş olacak. Hemde devlet destekli... Bu öğrenciler 4 yıl sonra mezun oluyor ve diploması ile aynen Meslek Lisesi diplomasına denk bir şekilde işyeri açabilecekler. Müracatlar Mesleki Eğitim Merkezinde olduğu gibi gerek merkezdeki, gerekse kampüste ki bütün Meslek liselerine yapılabilinir. Her okula kendi dalları ile ilgili müracat yapılması halinde tabii ki yardımcı olacaklardır.

ŞİMDİ TAM ZAMANI

Tavsiyem; Tabii ki Her anne baba çocuğunun iyi bir üniversite, iyi bir Meslek sahibi olmasını ister. Ama herkesin bunu başarması mümkün değil, o zaman başarabileceği, sevebileceği bir mesleğe yönlendirmek gerekir. 3 OSB sanayi bölgesi olan İnegöl'ümüzde kalifiyeli eleman ihtiyacı var... Hem de dolgun ücretlerle... Liseyi bitirebilir, üniversiteyi de bitirebilir ama eğer istenilen branşta değilse, iş bulamıyorsa diplomalar elinizde patlar... Yaş 25 olmuştur başa dönemezsin, çırak olamazsın... Lise çağındaki çocuklarınızı Mesleki Eğitime yönlendirin... Şimdi tam zamanı...