SAĞLIK HİZMETLERİ TEK ÇATI ALTINDA

İnegöl Belediyesi'nin tahsis ettiği eski huzurevi binasının yerine, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yaptırılan Sağlıklı Yaşam Merkezi projesi ile İnegöl'deki sağlık hizmetleri tek çatı altında toplanıyor.2018 yılı Haziran ayında temeli atılan binanın yapımı tamamlanırken; 5 milyon 500 bin TL'ye mal olan donanımlı hizmet binası gelecek günlerde hizmete açılacak.

5 bin 500 metrekare alan üzerinde yükselen İnegöl Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde; Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Obezite Birimi, Sigarayı Bıraktırma Polikliniği, Anne ve Çocuk Sağlığı Hizmet Birimi, Verem-Savaş Birimi, Ergen Çocuk Merkezi Aile Sağlığı Merkezleri gibi birimler yer alıyor. Ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Toplum Sağlığı Merkezi de buraya taşınacak.

Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, İnegöl'de açılacak olan Sağlıklı Yaşam Merkezi binası ve 112 Sağlık ekiplerini ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından açıklama yapan Dr. Özcan Akan, "Türkiye'de örneği olmayan Sağlıklı Yaşam Merkezi tamamlandı. Son rötuşlarını yapıyoruz. Bursa'mızın en güzel merkezi oldu. İnegöl bizim büyük ilçelerimizden bir tanesi. İnegöl'ün vizyonuna uygun bir bina oldu. Gelecekte nüfus yoğunluğunun olacağı bir ilçe dolayısıyla bizim buradaki yatırımlarımızı her geçen gün artırıyoruz. Devlet hastanemizi yaptık. Sağlıklı yaşam merkezimizi bitirdik. 112 istasyonlarımızın sayısını 6'ya çıkardık. İnegöl'ü güçlendirmeye devam edeceğiz. İnegöl ile beraber 14. Sağlıklı Yaşam Merkezimizi yapmış olduk. Eksik olan 112 istasyonlarını ve Aile Sağlığı Merkezlerimizi de tamamlayarak Bursa 2023 yılında inşallah Türkiye'nin en ileri seviyede hizmet veren illerinden birisi yapmak istiyoruz. 2023'te sağlıkta en iddialı il olacağız" diye konuştu.