Atatürk Anıtı önündeki törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Sosyal mesafe kurallarına dikkat edilen tören az katılımla gerçekleşti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Doğru, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, istiklal mücadelemizin dönüm noktası olmuştur. Milletimiz Büyük Millet Meclisinin açılması ile egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır. Necip milletimizin büyük meclisine kavuştuğu, 23 Nisan 1920; 'Egemenlik ulusundur' diyerek dünya liderlerine örnek olan Ulu Önder Atatürk'ün ülke bekasını çocuklara bıraktığı gündür. İçinde büyük manalar barındıran 23 Nisan'ın çocuklara bayram olarak hediye edilmesi Atatürk'ün ileri görüşlülüğünü ortaya koymuştur."

İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu

"Bize bu bayramı hediye eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyoruz. Çocuklarımızın ve tüm İnegöllülerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." diye konuştu.