Suyolu Caddesi üzerindeki tretuvar çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, gazetemizin sorularını yanıtladı.

PAZARCILARDAN KARŞI ÇIKANLAR VAR

Pazartesi Pazarının gününün değiştirilmesi noktasında bir karar alınıp alınmadığına ilişkin Taban; "Pazartesi pazarı ile alakalı bugün encümen toplantımızda değerlendirdik, ilgili oda başkanlarımızla bölgedeki muhtarlarımızla bölgedeki esnaflarımızla fikirlerini ve görüşlerini alarak burada pazarların günlerini değiştirerek gerçekleştirdiğimiz de elimize geçecek olan artılar nelerdir bunu tartmak istiyoruz. Pazarcı arkadaşlar ile görüştüğümüzde pazarcı arkadaşlar Pazar günlerimiz değiştiğinde o gün farklı pazarlara çıkıyoruz şeklinde bir talepleri vardı. Pazarların günlerinin değişmesini arzu etmedikleri şekilde bir düşünceleri vardı. Burada kamunun genelin faydasını düşünerek oradaki trafik keşmekeşliğini azaltmak adına bu adımı attığımızda daha fazla fayda getirecekse bu adımı atmak istiyoruz"

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

MESUDİYE'DE DE BENZER SIKINTILAR OLABİLİR

"Bununla alakalı ben bir fizibilite çalışması istedim. Yada şunu da tartmak istiyoruz pazartesi günü sanayi esnafımızın yaşadığı sıkıntıları biz günleri değiştirdiğimiz de velev ki Mesudiye mahallesindeki esnafımız yaşayacaksa yaptığımız işin pek bir faydası olmuş olmayacak. Biz bunları ölçmeye çalışıyoruz. Esnaflarımızın da fikirlerini almak istiyoruz bugün zabıta müdürümüz ile de bunu paylaştım, bunları esnalarımızda muhtarlarımıza özellikle pazarcı arkadaşlarımıza oda başkanımız gibi bunlarında fikirlerini alarak bunları uygulamak istiyoruz. Eğer bunu yapamadıysak şöyle bir formül düşünüyoruz pazartesi pazarında rezerv alanlar var özellikle bizim giyim dediğimiz bölümde boşlukları kaldırarak otopark rezerv alanı oluşturabiliriz bu rezerv alanda alabildiği miktarda aracı oraya park ettirebilir yolu rahatlatmaya çalışabiliriz. Bunlar ile alakalı çalışacağız arkadaşlarımız kısa süre içinde rapor getirecekler ve bununla alakalı çalışmalarımızı yapacağız" dedi.

KAMULAŞTIRMA İŞİN EN ZOR KISMI

İnegöl genelinde kamulaştırmalar hakkında da bilgiler veren Alper Taban "Bugün Suyolu caddemizde ve özellikle Mahmudiye Mahallemizde çıkmaz alan diye tabir edilen yerde yapmış olduğumuz çalışmaları hep birlikte yerinde inceledik. Önceliğimiz çok yoğun araç trafiğinin yaşandığı, her geçen gün araç sayısının arttığı bir şehirdeyiz. Sanayileşen şehirlerde bu tür ister istemez gelişmeler yaşanıyor. Biz imar planımızda geçmişte uygunluk almış ama bugün itibari ile bu büyüyen şehirlerde tıkanan yollarda bu binaları nasıl geriye çekeriz hesabını yaptığımızda sayı olarak vermem mümkün değil ama her mahallede bu şekilde yola inen evlerin olduğunu görebiliyoruz. Bunlar ile alakalı doğal dönüşümün olmasını beklediğimiz yerler de var, kamulaştırma planına aldığımız yerler de var. Bazı yerlerde rızai kamulaştırma gerçekleşmediği için ister istemez yargıya taşınıyor ve bu sefer devreye bilirkişi giriyor ve neticelerin çıkmasını bekliyoruz. Bu ve buna benzer yapıların kamulaştırılması tamamlanınca yola katılım sağlanıyor. Kamulaştırma işin en zor kısmıdır. Çünkü bütçenizden para harcayarak yapıyorsunuz bu işi, doğal dönüşümde vatandaş binasını kendi yapacaktır ona göre bir plan hazırlanmakta ama biz bunları takip etmekteyiz. "

ASFALTLAMA BELİRLİ BÖLGELERDE YAPIYORUZ

Asfalt çalışmalarına ilişkin olarak da Taban şunları söyledi: "Asfalt çalışmalarımız bir taraftan başlamış bulunmakta ama biz asfalt çalışmalarını zemini oturmuş alt yapısında kısmen bize asfalt yapma imkanı veren bölgeler varsa bunların asfaltlarını yapıyoruz. Ama yama çalışmaları ve yenileme çalışmalarımız başladı. Bir taraftan büyükşehir belediyemizin bir taraftan da İnegöl Belediyemizin çalışmaları var bu çalışmalar devam ediyor"