Hastanenin Başhekim Yardımcısı ve Tıbbi Hizmetler Birim Sorumlusu Dt. Hasan Güleryüz 22 Kasım'ın Diş Hekimleri günü olduğunu, 22 Kasımı içine alan haftanın ise Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlandığını söyledi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin 2017 yılında hastane unvanına kavuştuğunu anımsatan Güleryüz, "2009 yılında 6'sı diş hekimi toplam 16 personel ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermeye başlayan binamız, 2017 yılın da hastane unvanı almış, açıldığı sene 29 bin olan poliklinik sayısını 160 binlere çıkarmayı başarmıştır. Bugün itibari ile 3'ü uzman 48 Diş Hekimi,1 ilave semt polikliniği, evde sağlık hizmetleri birimi, radyoloji birimi, temel poliklinik hizmetlerinin dışında pedodonti, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini en iyi şekilde vermeye çalışmaktayız."

"Sağlık hizmet sunumunu turlu zorluklara rağmen özveri, gayret ve samimiyet ilkeleriyle hep birlikte yürüttüğümüz, ailemiz diş hekimleri basta olmak üzere sizlerin sahsın da tüm diş hekimlerinin 22 Kasım diş hekimleri gününü kutlar, sağlıklı günler dilerim" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Açıkladı! Bundan Sonra... Sağlık Bakanı Açıkladı! Bundan Sonra...

İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ise "Diş hekimliği 1908 tarihine kadar uzanıyor. Daha önce Osmanlı döneminde diş hekimliği çokta bilinen bir alan değildi. Hata sizler de bilirsiniz ki zamanında berberlerin kerpetenle diş çekildiği bir ortamdan bugünkü modern diş hekimliği ortamına kavuştuk. Diş hekimliği ve ağız diş sağlığı çokta önemli olmasına rağmen bizim çokta önem vermediğimiz millet olarak çok zorunlu olmadıkça diş hekimlerine gitmediğimiz bir dönemdeyiz. Halbuki birçok hastalık dişten kaynaklanıyor. Diş hekimliğinin önemini anlatmaya gerek yok. İlkokuldaki çocuktan tutunda her alanda arkadaşlarımızın çalışmalarını biliyoruz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde başarılı personellere belgeleri dağıtıldı ve pasta kesimi yapıldı.