Ali Koç: “Fenerbahçe’nin son 10 yılda başına gelen hangi takımın başına gelmiş” Ali Koç: “Fenerbahçe’nin son 10 yılda başına gelen hangi takımın başına gelmiş”
KAFKASSPOR'DAN TÜRKİYE'YE ÖRNEK PROJE
Önce ahlak, sonra spor
Akademik kulüp olma yolunda ilerleyen Kafkasspor Kulübünün geçtiğimiz yıl başlattığı 'Ahlak Dersleri' projesi bu yıl da devam edecek. Geleceğe sağlıklı ve ahlaklı birer fert kazandırmak için düzenlenen proje kapsamında verilecek eğitimlere bu yıl A takımı ve taekwondo branşı da dahil edildi. Eğitimlere ise 600 sporcu katılacak.
■Ersoy İŞİTMEZ
Kafkasspor kulübünün geçtiğimiz yıl başlatmış olduğu 'Ahlak Dersleri' projesi büyük ilgi görüyor. Yeni eğitim yılında da bu projeyi sürdürecek olan kulüp, eğitim kapsamına Süper Amatör Ligde mücadele eden A takımı ve tekvando branşını da dahil etti.
600 öğrencinin eğitim göreceği 'Ahlak Dersleri' diğer spor kulüplerinin ilgisini çektiği bildirilirken, Örnekköy ile Orhangazispor'un bu projeyi hayata geçirmek için Kafkasspor camiasından gerekli doküman ve bilgileri aldığı öğrenildi. Akademik kulüp olma yolunda ilerleyen Kafkasspor camiasının 'Ahlak Dersleri'ni düzenlemede ki amacı ise geleceğe sağlıklı ve ahlaklı birer fert kazandırmak.
"KAFKASSPOR İNEGÖL'ÜN GÜZİDE KULÜPLERİNDEN"
Ahlak Derslerinde eğitim verecek öğretmen ve cami İmam hatiplerinin katılımı ile dün akşam kulüp tesislerinde tanışma istişare toplantısı düzenlendi. Yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Kafkasspor Başkanı Metin Ungan: 1980 yılında kurulan Kafkasspor'un İnegöl'ün güzide kulüplerinden olduğunu kaydetti.
"AKADEMİK KULÜP OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ"
'Kulübümüz, spor alanında yaptığı yatırımlarının yanında eğitsel çalışmalarını yapan kreş havasında faaliyetlerini sürdürmektedir.' diyen Metin Ungan: Kulüp olarak bir sloganımız var 'biz bir akademik kulüp olma yolunda ilerliyoruz.' 2012-2013 yılında başlatmış olduğumuz ahlak dersleri bu yılda devam edecek. Ahlak derslerinin startını verdik. Geçen sene ahlak dersi çalışmalarımızı alt yapı ile sınırlandırmıştık. Bu sene ki programımıza Süper Amatör Ligde mücadele eden A takımımızı da dahil ettik. Bunun yanında taekwondo eğitimi alan çocuklarımızı da bu kapsama aldık" dedi.
TÜM BRANŞLARDA AHLAK DERSLERİ VERİLECEK
Tüm branşlarda ahlak derslerinin verileceğini belirten Başkan Ungan: "Yaş kategorileri için ayrı ayrı eğitmen hocalarımız var. Hocalarımıza teşekkür ediyorum. Toplam 10 tane gönüllü hocamız var. Bunların çoğu öğretmen diğer hocalarımız çeşitli camilerde İmam hatip olarak görev yapıyor. Yaptığımız bu hizmetlerde kulüp ve camia olarak hiçbir karşılık beklemeden çocuklarımıza bu hizmeti veriyoruz" diye konuştu.
600 SPORCU EĞİTİM GÖRECEK
Başkan Metin Ungan: "500 sporcu ahlak dersinde eğitim alacak. Sporcularımız her geçen gün artıyor. Şuan taekwondo da 50 öğrenci var. Dumlupınar Ortaokulu ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde taekwondo branşımızda eğitim görecek öğrenci sayısı 150'ye çıkacak. 1 ay sonra ahlak derslerine katılan öğrenci sayısı 600 olacak. Bu eğitimi vermedi amacımız, geleceğe sağlıklı birer fert, kazandırmak. Çocukların ahlaki kazanımlarının yanında okuldaki başarılarını da çok önemsiyoruz. Bu anlamda geçen sezon derslerinde başarılı olan öğrencileri çeşitli hediyeler ile ödüllendirmiştik" dedi.
"ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREK"
Geçtiğimiz yıl başlatmış oldukları projenin diğer spor kulüplerine örnek olduğunu kaydeden Ungan: "Kulübümüzün bu örnek hareketinin İnegöl'de ve Bursa bölgesinde model oluşturmasını temenni ediyoruz. Bursa'da Örnekköy ile Orhangazispor yaptığımız proje hakkında bilgi aldı. Kendilerine yaptığımız çalışmayı detaylı bir şekilde paylaştık. Ahlak dersleri haftada bir gün yarım saati geçmeyen bir konu başlığı içerisinde spor ve ahlak içerikli eğitimler veriliyor. Bunun yanında örnek insan, model insan, Peygamberimizin örnek hayatından birer anektotlar kullanılarak bu eğitimler veriliyor. Temenni ediyor ve istiyoruz ki bu çalışmalarımız çocuklarımıza hayırlar getirsin. Çocuklara sahip çıkmamız gerek. Onları başıboş bırakmamız gerek. Bu vicdanı bir sorumluluk" diye konuştu.
.