OKUL ÇATISINA TELESKOP KURULDU

Velilerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, okul öğrencileri ile birlikte misafir öğrenciler de, okulun Fen Bilgisi Öğretmeni Serhat Uçar öncülüğünde gökyüzünü teleskopla inceleme imkanı buldu.

Etkinlikle ilgili olarak bilgi veren okul müdürü Yusuf Ziya ÇOLAK şunları ifade etti; ''Okulumuzdaki bu etkinlik, bilimi öğrenci ve velilerle buluşturmak açısından önemliydi. Bu etkinlikle, öğrencilerimiz Ay, Jüpiter ve Satürn yıldızlarını gözlemlediler. Derste teorik olarak öğrendiklerini görsel hale dönüştürerek bilgilerini pekiştirmiş oldular.Bir anlamda doğal laboratuvar olan gökyüzünü doğru bilgi ve donanımla öğrencinin öğrenmesi ve bu sayede bilime daha bilinçli bakabilmesi için bu tür etkinliklerin büyük faydası vardır."

İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler İnegöl’de öğrenciler uçan balonla peygamberimize mektup gönderdiler

VELİLERİN DE İLGİSİ MUTLU ETTİ

"Uygulamalı ve görsel eğitimin akılda kalıcı olduğu gerçeğinden hareketle,etkinliklerde öğrencilerimizi işin içine katarak bilgi düzeylerini sürekli hale getirme hedefindeyiz. Velilerimizin de istekli bir şekilde etkinlikte aktif rol almaları okul aile işbirliğinin önemini ortaya koydu. Bu bağlamda öncülük eden öğretmenimize görev alan öğrencilerimize ve katılım sağlayan velilerimize teşekkür ediyorum.''

Ayrıca Zeki Konukoğlu Matematik öğretmeni Fevzi Çetin, gözlem sonunda; astronomi konulu, gökyüzünü ve gökcisimlerini tanımaya yönelik, video eşliğinde katılımcılara bilgi verdi.