Öğrencilerle buluşan yazar Birsen Ekim Özen akademik kariyeri hakkında bilgiler verdi ve öğrencilerle sohbet etti.

Özen, öğrencilere kitaplarını imzalarken onlara da bol, bol tavsiyelerde bulundu. Kitabın öğrencinin en yakın arkadaşı olduğunu aktaran Özen, öğrencilerin eğitim yada eğitim dışı hayatlarından mutlak surette kitaplarını yanlarından ayırmamalarını istedi.

Gelişmiş toplumlardaki kitap okuma ile ülkemizdeki kitap okuma alışkanlığı arasında önceki yıllara göre farkın gittikçe kapandığını söyleyen yazar Birsen Ekim Özen, bundan en büyük payın öğretmenlerin olduğunu ifade etti ve eğitimcilerin öğrencilere sağlıklı ve geleceğe daha güvenle bakmaları açısından kitaplarla daha fazla zaman geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Programın organizasyonunda görev alan 3-L sınıf öğretmeni Burçin Bakar Duman ise yazar Özen'in öğrenciler tarafından çok sevildiğini söyledi ve kendisini okullarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz? Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz?

Duman, öğrencilere kitap okumalarını daha artırma adına çalıştıklarını söyleyerek, "Gelişmiş toplumlarda okuma oranı yüksek bu bizde de gittikçe artıyor. Kitap geleceğe daha aydınlık ve daha modern toplumlara taşıma için ilk araçtır. Okumak insanda ifade yeteneğini geliştirir yine düzenli kitap okuyan kişinin bilgi ve kelime dağarcığı daha geniş olur. Kitap okuyan birinde empati yeteneği gelişir ve daha açık fikirli biri olursunuz. Her zaman kitap insanın en yakın arkadaşıdır. Yaşımız ne olursa olsun herkesin yaşamı boyunca okuma araştırma ve kendini geliştirme noktasında çabalamalıdır" dedi.