Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan 'Okuma Yazma Seferberliği' yeni eğitim yılının başlamasıyla kaldığı yerden devam ediyor. Okuma yazma bilmedikleri için hayatın her alanında sıkıntı yaşayan vatandaşlar ise ilerleyen yaşlarına rağmen eline kalemini defterini alıp, heyecanla okulun yolunu tutuyor. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlar çeşitli gerekçelerle yarım bıraktıkları okuma yazma heveslerini düzenlenen kurslara katılarak gideriyor.

Daha önce okuma yazma bilmedikleri için bir yere tek başına gidemediklerini ve büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatan kursiyerler ilerleyen yaşlarına rağmen kurs sayesinde artık okuma ve yazmaya başladıklarını belirterek, mutluluklarını dile getirdi. Kursa katılanların birçoğu ise "Şimdiye kadar okumadığım için çok pişmanım" söylemini dile getiriyor.İleri yaşlarına, çocuk ve torun sahibi olmalarına, ailelerinin engellemelerine ve çevrenin tepkisine aldırmadan kursa katılan kadınlar öğrenmenin önünde engel tanımayarak herkese de örnek oluyor. Kursta eğitim alan öğrencilerin en küçüğü 18, en büyüğü ise 63 yaşında.

"BİN 377 VATANDAŞIMIZA OKUMA YAZMA ÖĞRETTİK"

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde çalışan kursları ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Okuma yazmayanlara yönelik eğitimler veriyoruz. Bu standart eğitimlerimizin haricinde geçtiğimiz yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde ülke genelinde okuma yazma seferberliği başlatıldı. Biz de bu kapsamda İnegöl'ümüz de ciddi çalışma yaptık. Herkes buna iştirak etti ve güzel bir netice aldık. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında okuma yazma bilmeyenlere yönelik 43 kurs merkezinde 102 kurs açtık. Bu kurslarda bin 377 vatandaşımıza okuma yazma öğrettik. Kursları Halk eğitim Merkezi bünyesinde ve okullarımızda yaptık. Kursa katılanların bin 166'sı kadın, 211'de erkek. Bunlar okudu ve belgelerini aldılar. 2. kademeden sonra belge alıyorlar, ilkokul diploması yerine geçiyor. Okuma yazma seferberliğini yeni eğitim öğretim yılında devam ettireceğiz. Bugün itibariyle Halk Eğitim Merkezimizde 4 tane kurs açıldı ve kurslarda 36 kursiyerimiz eğitim alıyor. Okumanın yaşı yok. Çeşitli sebeplerle okuyamamış, eğitimden mahrum kalmış vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Bu işin yaşı olmaz. Çevresinde okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız olanlar varsa onları teşvik etsinler. Gelsinler eğitim verelim onlar da okuryazar olsunlar. Hayatlarını kolaylaştırsınlar. Çünkü okuma yazma insanın hayatını kolaylaştırıyor, mutlu ediyor." diye konuştu.

İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı

Kursiyerlerden Nermin Göral ise okuma yazma öğrendiği için mutlu olduğunu ifade ederek, "Babam beni kızlar okumaz diye okutmadı. Arkadaşlarım benim okuma yazma bilmediğimi bilmiyor. Utandım söyleyemedim. Şimdi açılan kursta eğitim alıyorum. Okuma yazmayı öğrenmeyi çok istiyorum. Okuma yazmayı öğrendikten sonra ilkokulu ve ortaokulu bitirmeyi düşünüyorum" dedi.