"AR-GE DESTEKLİ İNOVASYONA ODAKLANMALIYIZ"

Dünya genelinde var olan tüm sektörlerde olduğu gibi mobilya sektöründe de rekabetçi olmanın yolu, üretim teknolojisinden AR-GE'den ve tasarımdan geçiyor. Akıllı, çipli, işlevsel mobilyalar; muhafaza ettikleri ürüne dayanıklılık ve ömür katmanın yanı sıra ürünlerim hem daha yüksek fiyattan satılabilmesini hem de rekabetin kurallarının yeniden yazılmasını sağlıyor.

Bu noktada endüstri 4.0 ve "nesnelerin internetinin" başta Almanya olmak üzere birçok ülkede mobilya sektöründeki üretim şartlarını ve maliyet yönetimi unsurlarını yeniden tanımladığını belirten İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, sektörün Asya'daki devasa üretim çarkının yanı sıra ABD ve Avrupa'daki teknolojik açılımlarla mücadele ettiğini belirtti. Güleç

"MOBİLYALARIN FİYATLARINI İSTEDİĞİMİZ SEVİYEYE ÇEKMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Türkiye mobilya sektöründe AR-GE ve tasarım harcamalarının her yıl artığını ama istenilen seviyede olmadığını söyleyen Güleç, "Türkiye mobilya sektörügelişmiş mobilya ülkelerine göre pazarlama ve markalaşmada arzu edilen seviyenin altında. Hal böyle olunca 'tasarım-yoğun' ve 'pazarlama değeri yüksek' mobilyaların kg.başı fiyatlarını istediğimiz seviyeye çekemiyoruz. Çin, Vietnam gibi rakiplere göre iş gücü maliyeti açısından dezavantajlı bir durumdayız. İki yönlü baskıya rağmen, Türk mobilyası kendine biçilmek istenen 'Çin'denkaliteli, Avrupa'dan ucuz' algısını yıkmış durumdadır. Bunu sağlayan faktörler ise her yıl artan üretim teknolojimiz, akıllı mobilya kümelerimiz ve nitelikli işgücümüz olarak öne çıkmaktadır. "

Elde Kalan Sebzeler Çöpe Atılmıyor Bağışlanıyor Elde Kalan Sebzeler Çöpe Atılmıyor Bağışlanıyor