TÜRKİYE'NİN İLK MOBİLYA AVM'Sİ

Türkiye'nin ilk mobilya AVM'si olan Mobiliyum AVM, Türkiye genelinde uygulanan 373 UR-GE projesi arasından "En İyi Uygulama projesi" seçildi. Mobiliyum AVM projesinin ödülünü, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan verdi.

Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: "Türkiye genelinde uygulanan 373 UR-GE projesinden; En İyi Uygulama projesi olarak 2018 yılında Mobiliyum AVM Projemiz seçilmiştir. En iyi proje Uygulayıcısı olarak da Yönetim Kurulu Başkanımız T. Timur Han, Yönetim Kurulumuz ve Yöneticimiz Aysun Sanatçı seçilmişlerdir. Ödülümüzü Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ve Bakan Yardımcımız Fatih Metin'den, Yöneticimiz Aysun Sanatçı almışlardır. Emeği geçen tüm üyelerimize, Yönetim Kurulumuza ve Yöneticilerimize teşekkür ederim." İfadelerini kullandı

UR-GE NEDİR?

Bursalı firmalar bu fuara odaklandı Bursalı firmalar bu fuara odaklandı

Kısaca UR-GE olarak anılan teşvik, 2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında, Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır. Bu desteğin amacı, bir proje içerisinde, Türkiye'de yerleşik şirketlerin, uluslararası arenada rekabetçiliğini ve ihracatını artırmaktır.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU

Türkiye'nin ilk ve en büyük kapalı mobilya AVM'si olan Mobiliyum AVM, 10 Mayıs 2015 yılında: Haluk Özbek, Şefik Akyol ve Zeki Kavaz yönetiminde hayata geçmişti.

Mobiliyum AVM, 225.000 m² kapalı alanı, 200 mağazası, 200 yerli üretici markasıyla; yatırımcıyı üreticiyle, toptancıyı perakendeciyle, kaliteli seçkin ürünlerini de müşterisiyle buluşturarak sektöründe Türkiye'ye örnek oldu.Bugün 150'nin üzerindeki ülkeye ihracatı, ülkemizdeki mobilya üretiminin %50'sini karşılayan kapasitesi, 30 bin sektör çalışanıyla Türkiye'de mobilya endüstrisinin kalbi konumunda olan İnegöl'ün, 100.000.000 $'lık maliyetle yapılandırılan Mobiliyum AVM projesi, bölgenin dünyanın mobilya merkezi olması yolunda en ciddi yatırımı olarak dikkat çekiyor.