Geçtiğimiz günlerde Ankara'da düzenlediği basın toplantısında İnegöl'e Millet Bahçesi yapılacağı sözünü veren Ak Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl'ün ihtiyaçları ile alakalı hazırladığı dosyayı Cumhurbaşkanına sunmuştu.

Sunulan dosyada yer alan ilk proje olan Millet Bahçesinin tescil ve tahsis işlemleri tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koordine edilen çalışma nihayete erdiğinde İnegöl, tarihinin en büyük projelerinden birine kavuşacak.

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel "İnegöl'ün ihtiyaç ve taleplerini bilerek, gözeterek, hayallerimizi de büyük düşündük. İnegöl'lü vatandaşlarımızın talep ve beklentileri haklı olarak yüksek ve daha fazlasını da gerçekten hak ediyor. Bu noktada sunduğumuz projelerden biri olan Millet Bahçesi projesi gündeme geldi. Malum Millet Bahçesi, uygulandığı her yerin çehresini baştan aşağı değiştiren ve ülkemizin en saygın projelerinden. Cumhurbaşkanımızın himayesinde ilgili bakanlıklarımızın ve belediyelerimizin Millet Bahçeleri halkımızın büyük teveccühünü gördü."

"Bu noktada İnegöl'ün de bundan istifade etmesi için fikrimizi Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştık, tabi konu Bursa ve İnegöl olunca ne düşündüğünü kestirmek zor değil. Bir an önce bu çalışmaya başlayalım desteğini aldıktan sonra gerekli çalışmaları yaptık. Sağolsun bakanlarımız da bu konuyu yakından takip ettiler, yasal süreçler ve teknik çalışmaları tamamlayıp Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi verdik. Artık İnegöl'ün prestij projesi için gün sayıyoruz diyebiliriz. Bundan sonra da inşallah aynı gayret ve inançla İnegöl için Sayın Cumhurbaşkanımıza sunumunu gerçekleştirdiğimiz diğer projelerin süreçlerini tamamlayıp, hayat bulmaları İnegöl'ümüzün hizmetine sunmak için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

Meteoroloji uyardı dikkat: Yoğun kar yağışı kapıda Meteoroloji uyardı dikkat: Yoğun kar yağışı kapıda

Vekil Gürel, projenin yapımını Yıldız ailesinin üstlendiğini belirterek, "Millet Bahçesi projesi için onay almalarının ardından Türkiye'nin en önemli işadamları olan Starwood ailesiyle bir araya geldik. İnegöl'e büyük katkısı olan değerli işadamımız Mehmet Yıldız ve oğlu Hüseyin Yıldız Millet Bahçesi yapımını üstlendiler. Daha öncede Sultanahmet Camisinin restorasyonunu üstlenen aileye ne kadar teşekkür etsek azdır."

"Kendileriyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettik. Başkan Erdoğan'ın aileyi yakından tanıması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Umuyorum ki Millet bahçemiz tamamlandığında Marmara bölgesinin en popüler yerlerinden biri olacak. Bu konuda şimdiden sabırsızlanıyorum. Tüm İnegöllülere hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Millet Bahçesi projesine ilişkin değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Alper Taban ise "Şehrimizin değerli işadamı, İnegöl'ümüze ve ülkemize değer katan pek çok projeye imza atmış hayırseverimiz Mehmet Yıldız'ın katkılarıyla hayata geçecek olan bu proje, İnegöl için gelecek adına önemli bir adım olacak. Sosyo kültürel hayata hareket katacak ve vatandaşlarımızın nefes alacağı bir mekan ortaya çıkacak. Projenin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Bakanlarımıza, Ankara'da projenin takibini yapan, koşturan değerli Milletvekilimiz Vildan Yılmaz Gürel'e, hayırseverimiz Mehmet Yıldız'a, emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve tüm katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. İnegöl Millet Bahçesi projesinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.