MERKEZİ CAMİ Mİ OLACAK?

İnegöl'ün 500 yıllık tarihi camii İshakpaşa'nın yerine 20 yıllık geçmişi olan Sani Konukoğlu Camii'nin merkezi cami yapılma kararı alındığı iddiaları dün sosyal medyada ön plana çıktı.

İSHAKPAŞA C' DE KALDI

Camilerin kategori sıralamasında İshakpaşa C statüsünde kalırken; Sani Konukoğlu Camii'nin B kategorisine yükselmesi ile merkezi vaaz, ezan vs faaliyetleri de içinde bulunacak şekilde İnegöl'ün bir numaralı camii Sani Konukoğlu olacağı iddia edildi.

GÜZEL: MERKEZİ CAMİİ İSHAKPAŞA

Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu nasıl tutulur? Şevval ayı ne zaman bitiyor? Şevval orucu nasıl tutulur?

İddialar üzerine görüşlerini aldığımız İlçe Müftüsü Kazım Güzel, merkezi ezan ve vaaz sisteminde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmayacağını; Diyanet İşlerine İshakpaşa ve Sani Konukoğlu'nun B grubunda olması için teklif verildiğini; 10 madde İshakpaşa ile ilgili sadece cemaat kalabalığı olarak da Konukoğlu ile ilgili 1 madde olduğunu ve Konukoğlu'nun kategorisinin yükseldiğini söyledi. Güzel, İshakpaşa'nın da önümüzdeki aylarda kategori atlayabileceğini belirtti. Müftü Güzel ayrıca Konukoğlu Camii'nin sadece görevli sayısında bir artış olacağını da sözlerine ekledi.

CEMAAT TEPKİLİ

İshakpaşa C kategorisinde kalırken; İnegöl'ün 30 yıllık camisi Sani Konukoğlu Camii'nin B kategorisine yükselmesi ve en yüksek derecede yer alması İshakpaşa Camii cemaatinin de tepkisine yol açtı. Dün ikindi namazı sonrası görüşlerini aldığımız cami cemaati, kararın yanlış olduğunu; İshakpaşa'nın da en kısa zamanda B kategorisine yükselmesi gerektiğini ifade ettiler.