Bozüyük’te ‘Minik eller büyük hayaller’ etkinliği düzenlendi Bozüyük’te ‘Minik eller büyük hayaller’ etkinliği düzenlendi

MADDE BAĞIMLISI OLMA

'Bağımlılıkla mücadele ediyorum' sloganıyla organize edilen etkinlik, Beylik Hanı önünde gerçekleştirildi. Sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerin insan sağlığına etkilerinin anlatıldığı etkinlikte; bağımlılık hakkında bilinç düzeyini artırmaya yönelik kurulan Yeşilay standında deneysel gösteri, afiş, resim gibi görsel sunumların yanında müzikal ve kısa oyun sunumları yapıldı. Etkinlik kapsamında ayrıca sigara ve alkol kostümü giyen öğrenciler, çevredeki vatandaşlara alkol ve sigaranın zararlarını anlattı. Ayrıca madde bağımlılığı konusunda vatandaşlara broşür de dağıtıldı.

SİGARA ÖLDÜRÜYOR

Okul Müdürü Ahmet Yakışıklı, "Bu etkinlikte toplumda bağımlılık yapıcı maddelerin azaltılması, bu konuda farkındalık oluşturulması özellikle çocuklarda ve gençlerde bir bilinç artışı meydana getirerek sigara ve alkol kullanımının azaltılmasını amaçlıyoruz. Bu şekilde daha sağlıklı bir toplum olacağımızı düşünüyoruz. Sigaradan Dünya Sağlık Örgütünün rakamlarına göre 5 buçuk milyon insan ölüyor. Bunların beş milyonu direk sigara içen geriye kalan kısmı ise sigara dumanına maruz kalan insanlar" dedi.