3 bin 589 öğrencinin katılımıyla 13 okulda gerçekleştirilen sınav, iki oturumda gerçekleştirildi.

Sınav öncesinde öğrenciler, aileleriyle birlikte sabah erken saatlerde okula geldi. Öğrenciler, kimlik ve sınava giriş belgelerini göstererek, okula girdi. Sınavın başlamasına yakın zaman gelen bazı öğrencilerin koşuşturduğu görüldü. Aileler ise okul dışına çıkartılırken, bazıları Kur'an-ı Kerim okudu.

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican beraberindeki Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Doğru ve Ayfer Ay ile birlikte okulları gezerek öğrencilere başarılar dilediler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican yaptığı açıklamada;

"2017-2018 eğitim/öğretim yılından itibaren uygulanan; bütün öğrencilerin girme zorunluluğu olmayan, isteğe bağlı olarak girilen bir sınav olan Liselere Giriş Sınavı (LGS) bugün yapılıyor. Sınavla öğrenci alan okullara LGS'de alınan sınav puanına göre yerleştirme yapılacaktır. Bu gün yapılan Liselere Giriş Sınavı Saat 09.30 da başladı. Sınav 2 oturumdan oluşmaktadır. 09.30-10.45 saatleri arasında yapılan birinci oturumda 50 soruluk sözel alan, 11.30 - 12.50 saatleri arasında yapılan 2. Oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşmaktadır. Bu yıl sayısal alan sınav süresi 20 dakika arttırıldı. Bu sınav, ilçemizde sınav merkezi olarak belirlenen 13 okulumuzdaki toplam 182 salonda yapıldı. Sınava 3 bin 589 öğrenci girdi." dedi.

Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz? Bulgaristan Türkü Öğretmen Mehmet Ali Deniz'i tanıyor musunuz?