Türk Kızılay'ı İnegöl Şubesi mevcut başkanı Gündoğdu Arıyürek'in tüzük gereği 3 dönem kuralına takıldığı için aday olamadığı bilgisine ulaşıldı.

Türk Kızılay'ı İnegöl Şubesi'nin geçtiğimiz ay sonuna kadar 106 olduğu öğrenilen üye sayısı, kongre öncesi yüzde yüz artarak 200'ün üzerine çıktığı, üyelik başvurularının ise genel merkezden yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Mevcut yönetimin ise üye sayısındaki artışın genel merkezden gelen üye listesi açıklanması ile durumdan haberdar olduğu öğrenildi.

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Öte yandan geçtiğimiz hafta sonu yapılması planlanan kongrenin salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle bu hafta sonuna ertelendiği bilgisine ulaşıldı. Geçtiğimiz hafta sonu Orhan Erdoğan ve Varol Yılmaz adaylıklarını açıkladılar.

Orhan Erdoğan'ın üye listelerinde gerçekleşen artıştan rahatsız olarak geri çekildiği öğrenildi.

TEK LİSTE İLE GİDİLECEK

Çorlu tren kazasında karar çıktı Çorlu tren kazasında karar çıktı

Öte yandan bu hafta sonu gerçekleşecek olan Türk Kızılay'ı İnegöl Şubesinin kongreye Orhan Erdoğan'ın adaylığını geri çekmesi nedeni ile tek liste ile gidilmesi bekleniyor.

GENEL MERKEZE KAYYUM ATANMIŞTI

Öte yandan Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesi, geçtiğimiz yıl Aralık ayında verdiği kararla Türk Kızılayı'nı olağanüstü genel kurula götürmek üzere Adalet Bakanlığı Müşaviri Mekan Sarıkaya, Kızılay Ankara İl Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu ve Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım'ı kayyum atamıştı.

İLHAMİ YILDIRIM LİSTE HAZIRLIĞINDA

Öte yandan Türk Kızılay'ı genel merkez başkanlığı için Binali Yıldırım'ın kardeşi İlhami Yıldırım'ın liste yapma hazırlığında olduğu öğrenildi.