GENİŞ KATILIMLI BİR FUAR

İnegöl Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği İnegöl Kitap Günleri fuarı, düzenlenen coşkulu törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Akıl yayıncılık Organizasyon Şirketi işbirliğinde MODEF Fuar Alanında düzenlenen İnegöl Kitap Günleri Fuarında; 100'e yakın yazar, 115 yayınevi, 1 milyon kitap, konferanslar, söyleşiler ve imza günleri ile İnegöl halkı dolu dolu bir 10 gün geçirecek.

BİRÇOK ÜNLÜ YAZAR İLÇE HALKIYLA BULUŞACAK

İlçe halkına kitap okumanın önemini aşılamak, okuma yazma seferberliğine katkı sağlamak ve okur-yazar buluşmalarına öncülük ederek geleceğe hazırlanan çocuklara kitabı ve okumayı teşvik etmek amacıyla düzenlenen fuar, 24 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek. Bu 10 günlük sürede her gün aralarında Ahmet Ümit, Kahraman Tazeoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu, Hatice Kübra Tongar, Yavuz Bahadıroğlu, Ahmet Şimşirgil ve Ramazan Kurtoğlu gibi birçok güçlü kalemin yer aldığı ve herkesin yakından tanıdığı yazarlar 'Yazar Buluşmaları' kapsamında İnegöllülerle bir araya gelecek. Kitap Günleri etkinliği hafta içi 09:00-20:00 hafta sonu ise 10:00-20:00 saatleri arasında 10 gün dolu dolu yaşanacak.Fuarın açılış töreni 10.00'da MODEF Fuar Alanında gerçekleştirildi. Açılışa; Kaymakam Şükrü Görücü, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Belediye meclis üyeleri ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. Açılışa fuarın onur konukları yazarlar da eşlik etti.

"TARİHİMİZİ ANLAMANIN YOLU KİTAPLARDAN GEÇİYOR"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde, selamlama konuşmasını Dr. Ramazan Kurtoğlu yaptı. Kurtoğlu konuşmasında, "Mensup olduğumuz dinin yüce İslam'ın ilk ayeti okudur. Bunu lütfen unutmayalım. Şanlı tarihimizi, Selçukluyu, Osmanlıyı anlayabilmenin yolu kitaplardan geçer. Sayın kaymakamımızın, sayın belediye başkanımızın bu etkinliğimizi düzenlemiş olmasını özellikle önemsiyorum. Belediyelerimizin, kaymakamlıklarımızın kitaplar üzerine yoğunlaşmasını Türk milletinin geleceği açısından oldukça önemli." diye konuştu.

"BAŞARI TEK BİR NOKTADA GİZLİDİR; NEREDEYSEN ORADA OL"

Kitap Günleri etkinliğinde Tarihçi yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'de yapmış olduğu konuşmada, "Bugün bende burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Bu güzel kitap fuarının hayırlı vesilesi olmasını diliyorum. Bakın size bir tek şey söyleyeceğim evet gençler şu anda nerede olduğunuzu bilin. Şuan nerede olduğunuzu nereye geldiğinizi kimleri tanıdığınızı görün ve bilin. size başarının tek bir sırrını söyleyeceğim: Geldiğiniz yerde olun, bulunduğunuz yerde olun. Anneyle konuşuyorken annenle babanla konuşuyorken babanla, sınıfta sınıfta, okulda okulda konferansta konferansta namaza durduğunda namazda ol başka yerde olma. Başka bir yede olma asla sanal bir alemde yaşama" açıklamasında bulundu.

"DAHA ÇOK OKUYAN, OKUDUĞUNU ANLAYAN VE ANLAMLANDIRAN NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ"

İlçe Milli Eğitim Müdürü adına konuşan şube müdürü Ali Doğru da törende bir konuşma yaptı. İnegöl Belediyesine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Doğru; "Bugün çok önemli bir etkinliğin açılışında birlikteyiz. Bizi kitabın etrafında toplayan belki bir yazardan başka bir yazara, belki bir kitaptan başka kitaplara ulaştıracağına inandığımız İnegöl 3.kitap günleri fuarına katılımızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı İnegöl'de adına yakışır 75 proje üreten okul rekor kırdı

"BU ETKİNLİĞİMİZİN UZUN YILLAR DEVAM ETMESİ EN BÜYÜK TEMENNİMİZ"

Doğru'nun ardından Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Göreve geldiği günden bugüne küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar oluşturulabileceğini söylediklerini ifade eden Taban, "Sizlerin fikirlerinizi önemsiyoruz dedik. Sizlerle her ortamda, her platformda buluşmak istiyoruz dedik. Yeri geldi okullarınıza geldik, yeri geldik programlarda buluştuk. Öğrencilerin fikrinden ne olur demedik tüm fikirlerinize değer verdik. Tüm bu mihvalde sizlerden istediğimiz kitap okuma alışkanlığının artması. Bu sene de bu etkinliğimizin 3'üncüsünü gerçekleştiriyoruz. İnşallah temennimiz bu etkinliğimizin uzun yıllar devam etmesi" şeklinde konuştu.

FUARI HERKESİN GÖRMESİNİ İSTİYORUZ

Sosyal medyadan ve belediyemizin iletişim kanallarından yapacağımız duyurularla hafta sonu tüm kitapseverleri buraya getirmeyi arzuluyoruz diyen Taban, "Böylesi güzel bir organizasyonu tüm ilçe halkımız görsün diye belirli noktalardan kaldıracağımız ücretsiz araçlarla buraya vatandaşlarımızı getirmeyi istiyoruz. Bunu niye yapıyorsun derseniz mazeretiniz kalmasın diye. Buraya gelemdim, buraya ulamadım demesin vatandaşlarımız. Kim gelmek isterse buraya onu getirmeye hazırız."

"BİZLERİN YAPABİLECEĞİ ÇOK ŞEY VAR"

Açılış töreninde kürsüye son çıkan isim ise Kaymakam Şükrü Görücü oldu. Güzel bir organizasyonun açılışında bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Görücü, "Bugün mutluyuz, gururluyuz. İlçemizde kitap günlerinin 3'üncüsünü düzenliyoruz. Böylesi güzel etkinliğe katkı veren başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnegöl'den tutunda Türkiye'nin neresine giderseniz gidin kahvehaneler dolu. Verilere göre ülkemizde 570-580 bin kahvehane varken, kütüphane sayımız 28 bin civarı. Dolayısıyla bizlerin yapabileceği çok şey var. Halbuki Allah'ın bizlere ilk emir olarak Oku dediği bir dinin mensuplarıyız. Milletimiz okumaya ve okuyana çok değer vermiştir. Çocuklarımız ve gençlerimiz mutlaka okumalılar. Daha çok okumalılar, okuduklarını anlamalı ve sorgulamalılar ki geleceğin Türkiye'sini inşa edebilsinler" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile İnegöl Kitap Günleri'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası protokol üyeleri ve yüzlerce öğrenci kitapların sergilendiği stantlara akın etti. protokol üyeleri burada yazarlarla birlikte kitapları inceledi.

ÖYKÜ TADINDA İNEGÖL

Kitapla buluşma adına gerçekleşen İnegöl Kitap Günlerinin açılışında İnegöl Belediyesi tarafından desteklenen Araştırmacı-Yazar Turhan Şahin'in ''Öykü Tadında İnegöl'' kitabının tanıtımı da imza günü salonunda yapıldı.